Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Οργανώνουμε τη δράση μας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτ.ΑττικήΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                   Ελευσίνα: 19/11/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                            Αρ. Πρωτ.: 54
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
 Ρήγα Φεραίου & Φουτρή                                                                   ΠΡΟΣ:Μέλη,ΔΟΕ,ΜΜΕ,
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                 ΟΛΜΕ,Συλλόγους ΠΕ                                                                                  
Τηλ:  6909-099055                                                                                                                                                                  
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                        


Οργανώνουμε τη δράση μας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτ.Αττική

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κ.Βάρναλης» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και Ν. Πέραμο Αττικής. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους καταστράφηκαν οι κόποι μιας ζωής από τη φονική πλημμύρα και οργανώνουμε  μαζί με άλλα σωματεία τη δράση μας για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης για τους πληγέντες και για ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Καταδικάζουμε για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μαζί και της Περιφέρειας Αττικής και των Δημοτικών Αρχών, που ενώ γνωρίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ιεραρχούν και υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι με πυξίδα τις ανάγκες για την αξιοπρεπή ζωή των λαϊκών εργατικών οικογενειών. Τα αντιπλημμυρικά έργα τα αντιμετωπίζουν ως κόστος, δεν τα επιλέγουν γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Η εστίαση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η λογική ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά είναι προκλητική και εξοργιστική! Δεν πρέπει να συνηθίζουμε! Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την απώλεια της ζωής ως φυσικό φαινόμενο. Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής από καιρικά φαινόμενα φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο το ερώτημα: «Ποια ανάπτυξη, για ποιους, με τι χαρακτηριστικά και για ποιες ανάγκες;».

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
  • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
  • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).
  • Μέριμνα για συναδέλφους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουνε σε “παραπήγματα” στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.
  • Ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα.
  • Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολόγητος απών από την εργασία του και να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Αποκλειστικά δωρεάν και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ειδικά στην Νέα Πέραμο όπου οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν αυτόν τον δρόμο “καρμανιόλα” έξω από το στρατόπεδο Πυροβολικού.
  • Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.
  • Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (βρεφικά είδη, πάνες,μωρομάντηλα, εμφιαλωμένο νερό, γάλα εβαπορέ, κλινοσκεπάσματα, σεντόνια, sleeping bags, κουβέρτες, γαλότσες και αδιάβροχα για ενήλικες και ανήλικους) θα γίνεται στα παρακάτω σχολεία της περιοχής:

Ν.Πέραμος: 1ο ΔΣ Ν.Περάμου ( 2296033195)
Μέγαρα: 5ο  ΔΣ (2296029390) και 8ο ΔΣ Μεγάρων (2296081779)
Ελευσίνα: 10ο ΔΣ Ελευσίνας (τηλ.2105545001) (ώρες 13:15-15:00)
Ασπρόπυργος: 4ο ΔΣ Ασπροπύργου (τηλ. 2105575949)                                             

Οργανώνουμε την πάλη μας, συμμετέχουμε μαζικά
ΤΡΙΤΗ 21 Νοέμβρη,  3.30μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του
Περιφερειακού Συμβουλίου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών (στάση μετρό “Εθνική Άμυνα”)
Πούλμαν αναχωρούν στις 2:30μμ από το δημοτικό Πάρκινγκ Eλευσίνας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                     ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.