Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΥΕΠ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 8/2/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                    Αρ. Πρωτ.: 13
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                            ΠΡΟΣ:Μέλη,Δ/ση Εκπ/σης ΠΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                  Δυτ.Αττικής
Τηλ:  6909-099055                                                                                      ΚΟΙΝ.:ΔΟΕ                                                               
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              

Θέμα: «Ενημέρωση από τη συνάντηση των Συλλόγων Π.Ε. Δυτ.Αττικής με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης με θέμα τη λειτουργία των ΔΥΕΠ της περιοχής»
Την Παρασκευή 20/1/17 έγινε συνάντηση των ΔΣ του Συλλόγου «Κ.Βάρναλης» και Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης με θέμα τη λειτουργία των ΔΥΕΠ στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο ένας διευθυντής από τους δύο στων οποίων τα σχολεία θα λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ρωτήθηκε:
1.      Πότε θα ξεκινήσει η φοίτηση των παιδιών.
2.      Πώς θα γίνει η κατανομή τους στις ΔΥΕΠ.
3.      Με ποιο εργασιακό καθεστώς θα καλυφθούν οι ανάγκες εκπαιδευτικών (δασκάλων και ειδικοτήτων) στα τμήματα των ΔΥΕΠ.
4.      Γιατί επιλέχθηκαν δύο σχολεία και όχι ένα για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ αφού με βάση το ΦΕΚ θα υπάρξει διοικητική δυσλειτουργία των ΔΥΕΠ (ορισμός υπευθύνου).
Μας απάντησε πως η φοίτηση όλων των παιδιών θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί τους και έχουν τα απαραίτητα χαρτιά από τη δομή φιλοξενίας σε συνεννόηση με τον συντονιστή εκπαίδευσης. Επιλέχθηκαν 2 σχολεία διότι ο αριθμός των παιδιών είναι 42. Τα δύο σχολεία ίδρυσης ΔΥΕΠ που ανακοινώθηκαν με Υ.Α ( ΦΕΚ 6/Β/9-1-2017) ορίστηκαν από τον ίδιο με βάση τον αριθμό των παιδιών που θα φοιτήσουν.  Στο 3ο Μάνδρας θα λειτουργήσει 1 τμήμα και στο 10ο Ελευσίνας θα λειτουργήσουν 2 τμήματα. Η κατανομή των παιδιών στα 3 τμήματα ΔΥΕΠ των δύο σχολείων θα γίνει από τον υπεύθυνο συντονιστή της δομής ώστε τα αδέρφια να φοιτήσουν στο ίδιο σχολείο. Η Διεύθυνση υπέβαλε αίτημα για υπεύθυνους στις ΔΥΕΠ στις 17/1 με το οποίο ζητάει και επικουρικό προσωπικό. Στη συνέχεια θα υποβληθεί αίτημα για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στο σχολείο που θα δημιουργηθούν 2 τμήματα ΔΥΕΠ θα προσληφθεί αναπληρωτής εκπαιδευτικός (ΕΣΠΑ) πλήρους ωραρίου και θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του (συμπλήρωση myschool, παρουσιολόγια κτλ). Στο σχολείο που θα δημιουργηθεί 1 τμήμα ΔΥΕΠ θα προσληφθεί αναπληρωτής εκπαιδευτικός μειωμένου ωραρίου (ΕΣΠΑ) έτσι δε θα υπάρχει υπεύθυνος για αυτό το τμήμα. Επίσης, όπως φάνηκε από το έγγραφο-πρόσκληση που στάλθηκε στα σχολεία σκοπεύει να καλύψει τα κενά στις ΔΥΕΠ με μετακίνηση μόνιμων εκπαιδευτικών από το πρωινό στη ζώνη 2-6.
Με αυτόν τον σχεδιασμό και δεδομένου ότι στις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών για ΔΥΕΠ δεν περιλαμβάνεται η Δυτική Ατττική δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η φοίτηση των παιδιών. Είναι ήδη Φλεβάρης και αποτελεί εμπαιγμό η έναρξη της φοίτησης των παιδιών 5 μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς!
Εκ μέρους των Δ.Σ επαναλήφθηκε η απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων για φοίτηση των προσφυγόπουλων στο πρωινό πρόγραμμα με ίδρυση Τάξεων Υποδοχής. Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα, Μεταναστόπουλα. Και μάλιστα όχι σε απογευματινά τμήματα, όπως κάνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Η ένταξη χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Δημόσιο Σύστημα Εκπαίδευσης, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά με μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.
Απαιτούμε:
·         Εγγραφή όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, σε κανονικές τάξεις καθώς και των κάτω των 4 ετών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς προϋποθέσεις.
·         Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία.
·         Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού.
·         Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες.
·         Δωρεάν σίτιση και πλήρη υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές/τριες.
·         Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                            ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.