Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στηρίζουμε τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δ.Σ. Αθηνών λόγω στοχοποίησής του από φασιστική ηλεκτρονική σελίδα



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                           Ελευσίνα: 28/2/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                                   Αρ. Πρωτ.: 19
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                            
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                           ΠΡΟΣ:Μέλη
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                 ΚΟΙΝ: ΔΟΕ                                                                               
Τηλ:  6909-099055                                                                                     
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                              


Στηρίζουμε τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δ.Σ. Αθηνών λόγω στοχοποίησής του από φασιστική ηλεκτρονική σελίδα

Τον πρώην πρόεδρο και νυν αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 72ου Δ.Σ. Αθηνών, Αποστόλη Σιαπάτη, στοχοποίησε μία φασιστική ηλεκτρονική σελίδα, εκτοξεύοντας απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Ο Αποστόλης Σιαπάτης είναι ενεργό και δραστήριο μέλος του γονεϊκού κινήματος και των κινημάτων της γειτονιάς για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από τη μάχη για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Τον Οκτώβρη, ως ο τότε πρόεδρος του 72ου Δ.Σ. Αθηνών, ενός σχολείου που αποφασίστηκε να λειτουργήσουν οι πρώτες απογευματινές δομές εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα του Ελαιώνα, αγωνίστηκε μαζί με πολλούς εκπαιδευτικούς και γονείς ενάντια στις αντιδράσεις που είχαν προκύψει, λόγω κυρίως της άγνοιας και της σύγχυσης που η κυβέρνηση συστηματικά καλλιέργησε με τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα. Ανέδειξε από κοινού με άλλους γονείς και εκπαιδευτικούς την ανάγκη ένταξης των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και διεκδίκησε από Δήμο και Υπουργείο Παιδείας να στηριχθούν όλα τα σχολεία προς όφελος όλων των παιδιών.
Το φασιστικό αυτό σάιτ δεν δίστασε να αναφερθεί και στα παιδιά του, ξεχνώντας όμως ότι ο Αποστόλης Σιαπάτης δεν είναι μόνος τους. Οι φασιστικές απειλές όμως δεν μας τρομάζουν. Δεν θα αφήσουμε χώρο στα κηρύγματα του μίσους και της ξενοφοβίας να απλωθούν σε καμία γειτονιά και να την καταλάβουν.
 Όλες και όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, όλες και όλοι εμείς που δεν αποδεχόμαστε τον αποκλεισμό κανενός παιδιού και παλεύουμε για την ισότιμη ένταξη όλων των παιδιών στα σχολεία, όλες και όλοι εμείς που δεν αφήνουμε το ξενοφοβικό και ρατσιστικό δηλητήριο να ακουμπήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές μας δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε.
Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον Αποστόλη Σιαπάτη και δεν θα κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη κατά του ρατσισμού και του φασισμού μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες.
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς. Καμία επίθεση δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά. Τα παιδιά των στρατοπέδων συγκέντρωσης ανήκουν στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στις πρωινές βάρδιες και όχι στα γκέτο της εξαθλίωσης. Ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αντιπαιδαγωγική γκετοποίηση των προσφυγόπουλων με τη φοίτησή τους σε ξεχωριστές ζώνες. Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
Τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, όλων των φτωχών του τόπου μας ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    

                 ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                            ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.