Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                            Ελευσίνα 15/12/14
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                     Αρ. Πρωτ. 152
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                                 ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                     ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055                                     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                           ΜΜΕ

Την Τρίτη 9/12/14, η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Π.Ε οργάνωσε ημερίδα με θέμα «Εφαρμογές του Διοικητικού και Πειθαρχικού Δικαίου στο χώρο της Εκπαίδευσης-Ο Ρόλος του Διευθυντή σχολικής μονάδας»» και εισηγητή τον κ. Βασίλη Ζ. Κούτα (συνταξιούχο δάσκαλο), πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης και πρώην Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ.
Την Παρασκευή 12/12/14, οι διευθυντές/ντριες του Δήμου Ελευσίνας είχαν άλλη μια απ’ τις καθιερωμένες πλέον συναντήσεις τους, εντός ωρών λειτουργίας των σχολείων και χωρίς γραπτή άδεια, με βάση και μόνο τις προφορικές εντολές του Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σπύρου.
Το αποτέλεσμα των παραπάνω συναντήσεων των διοικητικών στελεχών ήταν κάποιοι-ες διευθυντές/ντριες να φέρουν στα σχολειά τους παραπλανητικές, αν όχι λανθασμένες, ερμηνείες των νόμων αποσκοπώντας στον «προβληματισμό » των συναδέλφων/ισσών όσον αφορά την προκηρυγμένη απεργία – αποχή της ΔΟΕ και να δημιουργήσουν σύγχυση στους συλλόγους διδασκόντων.
Συγκεκριμένα οι εν λόγω διευθυντές/ντριες, επιδεικνύοντας άγνοια νόμου, επικαλέστηκαν για τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων νόμο που ουδεμία σχέση έχει με τους συλλόγους διδασκόντων και τη διαδικασία συνεδρίασής τους. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν τον νόμο 2690/1999 «κύρωση του κώδικα διοικητικής διαδικασίας κ.α διατάξεις», κεφάλαιο 2, άρθρο 15, παρ.1 και άρθρο 14. παρ. 1 που αφορά στα «συλλογικά όργανα διοίκησης» όπως ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ. http://www.ydmed.gov.gr/wp-content/uploads/20111201_nomos_2690.pdf.
Ενημερώνουμε όσους/ες το αγνοούν πως η λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων ορίζεται από το ΠΔ 201.
Ελπίζουμε ότι οι διευθυντές/ντριες έδωσαν αυτές τις οδηγίες από λάθος κι ότι δεν ήταν εσκεμμένη προσπάθεια πίεσης και τρομοκράτησης των συλλόγων που δεν είχαν ακόμα συνεδριάσει ώστε να αποδεχθούν την αξιολόγηση. Ή ακόμα χειρότερα πως δεν επεδίωξαν την αλλαγή αποφάσεων των συλλόγων σχετικά με την επιχειρούμενη αξιολόγηση.
Καλούμε:
  • Τους/τις συγκεκριμένους/ες διευθυντές/ντριες να ανακαλέσουν τα όσα σχετικά, λανθασμένα, επικαλέστηκαν
  • Τους συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους ακολουθώντας τις αποφάσεις του Δ.Σ, των Γ.Σ του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                     ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.