Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                            Ελευσίνα 9/12/14
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                     Αρ. Πρωτ. 149
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Νικόλαου Νέζη 56                                                                 ΠΡΟΣ:
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                     ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                             Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Π.Ε ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ: 6909-099055
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                             ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                                         Δ.Σ. ΔΟΕ


      Tο Δ.Σ του Συλλόγου μας ενημερώθηκε σχετικά με καταγγελία γονέα προς τη Δ/νση Σπουδών του ΥΠΑΙΘ ο οποίος ενοχλήθηκε επειδή ακούστηκε στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1ου Δημ. Σχολείου Ν. Περάμου Αττικής, το τραγούδι «ο Φασισμός».

   Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα «πυκνώνουν» στα σχολεία μας και πρέπει να προβληματίζουν τους συναδέλφους αλλά και τους γονείς. Δεν μπορεί, τη μέρα που τιμούνται όλοι όσοι έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό, να καταγγέλλεται ένα τραγούδι που δείχνει τις ρίζες του φασισμού και το καθήκον του λαού να τον τσακίσει!

       Στην Ιταλία του Μουσολίνι και στη Γερμανία του Χίτλερ η οικονομική κρίση οδήγησε σε αδιέξοδο τους μεγαλοεπιχειρηματίες και ο λαός εξαθλιωνόταν από την ανεργία και τους βαρύτατους φόρους. Η άνοδος των φασιστών στην εξουσία οδήγησε σε: κατάργηση των συνδικάτων, τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, πογκρόμ εναντίον των ξένων, των κομμουνιστών και άλλων δημοκρατών αγωνιστών, άφθονη «δωρεάν» εργασία των κρατουμένων στα εργοστάσια κ.α. Την ίδια ώρα, έστελναν κατά εκατομμύρια τα παιδιά του λαού να σφαγιαστούν για τη δόξα της Ιταλίας και της Άριας φυλής! Αυτή ήταν η προσφορά του φασισμού στην ανθρωπότητα!

     Σήμερα, η οικονομική κρίση οδηγεί στην εκδήλωση παρόμοιων καταστάσεων: Δυσκολία στην αναπαραγωγή του κεφαλαίου, φτώχεια, ανεργία, επιβολή δυσβάσταχτων φόρων και τη Χρυσή Αυγή να απλώνει τα πλοκάμια της στις εργατικές γειτονιές, να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων και ταυτόχρονα να ζητά φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και να στήνει δουλεμπορικά γραφεία. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, τις αλλαγές στη χρηματοδότηση των κομμάτων, έρευνες για θύλακες της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας, την κάθοδο χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου στους εκπαιδευτικούς και «περίεργες δηλώσεις» του κ. Λοβέρδου να ακολουθούν, τις διασυνδέσεις της με κυβερνητικά στελέχη, το μίγμα είναι εκρηκτικό.

     Άσχετα με τις πολιτικές αντιλήψεις κάθε γονέα οι καταγγελίες αυτού του είδους δε βοηθούν καθόλου στην ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου, έχουν ολοφάνερο στόχο να τρομοκρατήσουν, να φιμώσουν τους εκπαιδευτικούς και να επιβάλουν καθεστώς λογοκρισίας, βούτυρο στο ψωμί του συστήματος που ενισχύει τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς.

     Τις δύσκολες αυτές στιγμές έχουμε χρέος όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, ο λαός να σταθούμε ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, να καταδικάζουμε όλες τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνονται. Να δίνουμε καθημερινό αγώνα για την εξύψωση του ανθρώπου και το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή καταγωγή.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                     ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.