Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ελευσίνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας καλούν σωματεία, γονείς, εκπ/κούς, στην κινητοποίηση – πικετοφορία την Πέμπτη 05/06/2014 στις 7:30 μ.μ. από την Πλατεία Λαού στην Άνω Ελευσίνα.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται με αφορμή τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων που ανακοινώθηκαν και αφορούν τέσσερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιοχής μας (5ο – 11ο Δημοτικά Σχολεία Ελευσίνας, 1ο – 3ο Δημοτικά Σχολεία Μαγούλας.). 
 
Η εφαρμογή του νέου τρόπου προαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Λυκείου, είναι η άλλη όψη της ίδιας πολιτικής που θα οδηγήσει χιλιάδες μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη κατάρτιση, έξω απ΄ τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με αποτέλεσμα νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Οι πολιτικές αυτές μαζί με το περιορισμό των διορισμών εκπαιδευτικών και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. 
 
Οδηγούν σε ένα «νέο σχολείο» πολλών κατηγοριών που για να λειτουργήσει θα πρέπει ο γονιός να βάζει το χέρι στην τσέπη, θα προσελκύει χορηγούς που θα μπορούν να επεμβαίνουν και στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τον κύριο ρόλο για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών παίζει η αξιολόγηση του σχολείου , των εκπαιδευτικών και των μαθητών αφού με βάση αυτά τα αποτελέσματα θα χρηματοδοτούνται οι σχολικές μονάδες. 
 
Με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις:
  • Θα υποβαθμιστεί παραπέρα η εκπαιδευτική διαδικασία, με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
  • Θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε δεξαμενή διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.
  • Με την ελαχιστοποίηση των διορισμών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, θα προκύπτουν χιλιάδες κενά κάθε χρόνο που θα προκαλούν νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις. 
     
Αυτό είναι το νέο σχολείο της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ ! 
 
Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ !!!

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να συμπαραταχθούμε μαζί για να διεκδικήσουμε:
  • Δημόσιο Δωρεάν Ενιαίο 12-χρονο σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά.
  • Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • 15 παιδιά ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Δωρεάν μεταφορά για όλα τα παιδιά.
  • Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ – Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.