Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                          Ελευσίνα 4-5-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                  Αρ.Πρ. : 71
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                                 ΠΡΟΣ: μέλη του συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα



Συναδέλφισσες –οι σας ενημερώνουμε ότι απ’ τα 45 Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αττικής τα 35 σχολεία πήραν αποφάσεις ομόφωνες και τα 8 πλειοψηφικά, με βάση το σχέδιο πρακτικού της Δ.Ο.Ε., (στα 5 διαφώνησαν 1 εκπ/κός σε κάθε σχολείο, στα 2 διαφώνησαν 2εκπ/κοί σε κάθε σχολείο και σε ένα 4 εκπ/κοί). Σε 2 Δημοτικά ορίστηκαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων ομάδες εργασίας (2ο Μεγάρων με οριακή πλειοψηφία και 5ο Ασπροπύργου μειοψήφησε 1 εκπ/κός).
Απ’ τα 44 Νηπιαγωγεία τα 42 πήραν ομόφωνες αποφάσεις με βάση το σχέδιο πρακτικού της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, 1 είναι πιλοτικό (1ο Ασπροπύργου), 1 συγκρότησε ομάδες (10ο Ελευσίνας, μειοψήφησε 1 νηπ/γός).
Το Υπουργείο Παιδείας απέτυχε πλήρως στο βασικό του στόχο για τη φετινή χρονιά όπως τον είχε εξαγγείλει, δηλαδή, να διαμορφώσει πνεύμα και «κουλτούρα αξιολόγησης» στις σχολικές μονάδες. Απέτυχε πλήρως να αποσπάσει τη συναίνεση των εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό άλλαξε προσανατολισμό και κατέφυγε στον απροκάλυπτο αυταρχισμό και τα «εντέλλεστε».

Όλη την προηγούμενη περίοδο πετύχαμε την υψηλή συσπείρωσή μας :

  • με την σχεδόν καθολική υπογραφή των κειμένων της ΔΟΕ
  • με τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας
  • με τη μαζική και αποφασιστική παρουσία μας στο μπλοκάρισμα των σεμιναρίων που υποχρέωσε την κυβέρνηση να βάλει τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους σχολικούς συμβούλους στο υπουργείο μέσα σε ταξί και πούλμαν ώστε με συνοδεία ολόκληρου στρατού αστυνομικών δυνάμεων και υπό βροχή δακρυγόνων να εισέλθουν στο χώρο του σεμιναρίου.

Με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας και τον υψηλό βαθμό ενότητας που οικοδομήσαμε συνεχίζουμε τον αγώνα. Η δράση και λειτουργία του Συλλόγου το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται με βάση αυτή τη μάχη. Συγκεκριμένα :

Καλούμε σε καθολική εφαρμογή της τακτικής των στάσεων εργασίας.

Όπως έχουμε ενημερώσει τεκμηριωμένα οι ομάδες εργασίας καλούνται σε 2-4 το πολύ συνεδρίες. Μετά τον ορισμό αυτών των συνεδριών, οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις συνεδρίες ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Σε κάθε περίπτωση, όποτε καλούμαστε σε συμμετοχή στις ομάδες δηλώνουμε στη διεύθυνση του σχολείου μας συμμετοχή στη στάση εργασίας. Έτσι, με δύο, το πολύ τρεις ώρες στάσης εργασίας ο καθένας μας, όλοι εξασφαλίζουμε την αποχή μας από τις ομάδες εργασίας. Επισημαίνουμε ότι διαρκής και καθημερινή συνεδρία των ομάδων δεν προβλέπεται πουθενά, αντίθετα το υλικό της ΑΕΕ μιλά ξεκάθαρα για «μια το πολύ δυο» ή «2-4 συνεδρίες» συνολικά !

-Τα μέλη του Δ.Σ θα περάσουν από όλες τις σχολικές μονάδες για να ενημερώσουν και να πετύχουμε από κοινού το καλύτερο αποτέλεσμα.

Συνάδελφοι -ισσες

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το τοπίο στην κοινωνία και την εκπαίδευση αυτή την περίοδο είναι εκρηκτικό καθώς η κυβέρνηση ανοίγει μια σειρά ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, η ειδική αγωγή, το νέο μισθολόγιο, η ατομική αξιολόγηση, οι απολύσεις και η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων (αργίες, άδειες, έναρξη/λήξη σχολικού έτους). Την κρίσιμη αυτή στιγμή, καλούμε όλες και όλους να συναισθανθούν το διακύβευμα, να διαφυλάξουμε τη συλλογικότητα, την αξιοπρέπεια και την ενότητά μας, να μην κατρακυλήσουμε σε ατομικές επιλογές.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα προχωρήσουμε.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.