Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ

16-5-14

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ !


Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων επιχειρώντας να αιφνιδιάσει το εκπαιδευτικό κίνημα. Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο κύμα καταργήσεων σχολικών μονάδων με στόχο τις δραστικές περικοπές του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού. Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική όπως προωθείται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αποδόμηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

Τι σημαίνουν αυτά για τα σχολεία της περιοχής μας ;

Συγκεκριμένα με βάση όσα είδαν το φως της δημοσιότητας :
  • Τα Δημοτικά σχολεία 11ο και 5ο Ελευσίνας (10θέσιο και 6θέσιο) λειτουργούν 11 και 6 τμήματα αντίστοιχα και σχεδιάζεται να γίνει 16θέσιο. Τον Σεπτέμβρη το 11ο θα λειτουργεί με 12 τμήματα. Στην ουσία πρόκειται για 18 τμήματα. Είναι απαράδεκτη η συγχώνευση δυο σχολείων που α)λειτουργούν με 25άρια τμήματα β) βρίσκονται το ένα στην ανατολική και το άλλο στη δυτική είσοδο της πόλης γ) είναι καινούργια κτίρια χωρίς πρόβλεψη για ούτε μια αίθουσα διδασκαλίας παραπάνω.
  • Τα Δημοτικά σχολεία 1ο και 3ο Μαγούλας (7θέσιο και 6θέσιο αντίστοιχα) λειτουργούν ακόμα και με 26άρια τμήματα σε προκάτ αίθουσες με ανύπαρκτες κτιριακές υποδομές. Είναι απαράδεκτη η συγχώνευσή τους τη στιγμή που υπάρχει ήδη ο χώρος και αναμένεται η ανέγερση του 3ου Δημοτικού στο Πάτημα Μαγούλας ώστε να εξυπηρετεί τους αντίστοιχους μαθητές χωρίς να μετακινούνται με πούλμαν.
  • Το 12ο Δημοτικό Ασπροπύργου καταργείται αντί να οικοδομηθεί νέο σχολείο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολυάριθμων μαθητών του Ασπροπύργου που καθημερινά πολλοί απ’ αυτούς μετακινούνται με πούλμαν όποτε και αν αυτά εγκρίνονται.
  • Το επόμενο βήμα είναι οι συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις κι άλλων σχολείων υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη εκπαίδευση.
  • Δημιουργούνται πολυθέσια σχολεία μαμούθ που να αντιστοιχούν στο σχολείο της αγοράς με διευθυντή – μάνατζερ όπως προωθεί η εκπαιδευτική πολιτική της αξιολόγησης και της αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.

Έχουν το θράσος επιπλέον, να ζητούν από τα σχολεία που συγχωνεύονται – καταργούνται, από σχολεία δηλαδή που θα τα σβήσουν από το σχολικό χάρτη, να προχωρήσουν σε έκθεση γενικής εκτίμησης και σχέδια εργασίας για την επόμενη χρονιά στα πλαίσια της ΑΕΕ !!


Δεν θα μας αιφνιδιάσουν !
Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ενωμένη και θα αντιδράσει άμεσα :

  • Καλούμε τους συλλόγους γονέων, την ένωση γονέων Ελευσίνας, τον Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε Δυτικής Αττικής, τους υποψήφιους Δημάρχους Δυτ. Αττικής (ανεξάρτητα εκλογικών αποτελεσμάτων), την Α΄ ΕΛΜΕ, τους συναδέλφους των συγκεκριμένων σχολείων, τους δ/ντές όλης της περιοχής μας, σε συγκέντρωση –συζήτηση την Τρίτη 20/5/14 και ώρα 14.00 στο 11Ο Δημοτικό Ελευσίνας (Εθνικής Αντιστάσεως και Φρ. Φουτρή) προκειμένου να συντονιστούμε με στόχο μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Τετάρτη 21/5/14. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ του Συλλόγου κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 21/5/14 και καλούμε όλους τους φορείς, να κατέβουμε μαζικά στο υπουργείο, να ξεκινήσουμε με πούλμαν και να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους απεργάζονται τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις των σχολείων μας.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ και τους συλλόγους της Αττικής να πράξουν ανάλογα.
  • Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία που δεν συγχωνεύονται να κατανοήσουν ότι αύριο έρχεται και η δική τους σειρά. Πρόκειται για μια πολιτική που απειλεί το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας.
  • Καλούμε τις ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων, τους τοπικούς φορείς, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.