Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Παιδείας προχωρά πανελλαδικά σε νέο κύμα καταργήσεων-συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων με στόχο τις δραστικές περικοπές του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού και τη συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών. Στη Δυτική Αττική επιχειρούν να συγχωνεύσουν το 5ο με το 11ο Δ.Σ. Ελευσίνας και το 1ο με το 3ο Δ.Σ. Μαγούλας, ενώ καταργούν το 12ο Δ.Σ. Ασπροπύργου.

Ως πρώτη αντίδραση για την ανατροπή της συνεχιζόμενης καταστροφικής πολιτικής εις βάρος των παιδιών και των εκπαιδευτικών, την Τρίτη 20/5/14 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-συζήτηση στο 11ο ΔΣ Ελευσίνας, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής σε συλλόγους γονέων, την ένωση γονέων Ελευσίνας, τον Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε Δυτικής Αττικής, τους υποψήφιους Δημάρχους Δυτ. Αττικής (ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων), την Α΄ ΕΛΜΕ, τους συναδέλφους των συγκεκριμένων σχολείων, τους δ/ντές όλης της περιοχής μας.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν άμεση και μαζικότατη. Εκτός από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής, παραβρέθηκαν:

-Εκπρόσωποι του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ

- Εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ελευσίνας οι κ. Πιτέλης Παναγιώτης (Πρόεδρος) και κ. Καραμπίνης Μέγας (Γεν. Γραμματέας).

-Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου, 7ου, 9ου 11ου Δ.Σ. Ελευσίνας, του 1ου, 3ου Δ.Σ. Μαγούλας και του Γυμνασίου Μαγούλας

-Οι διευθυντές/τριες του 1ου,2ου, 4ου,6ου Δ.Σ. Ασπροπύργου, του 1ου,5ου,9ου,11ου Δ.Σ. Ελευσίνας και του 1ου,3ου Δ.Σ. Μαγούλας

-Εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Νομού Αττικής και της ΑΣΓΜΕ η κ. Αικατερίνη Νικολάου

-Υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι των δημοτικών συνδυασμών Ελευσίνας (αλφαβητικά: κ. Βαμβακάς ,κ. Βαρδαβάκης, κ. Τόλης, κ. Τσουκαλάς) και Ασπροπύργου (κ. Παπανικολάου)

- Πλήθος γονέων και εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής μας.

Μετά από ενημέρωση και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων υιοθετήθηκε σε πρώτη φάση η πρόταση του ΔΣ των Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτ.Αττικής :
  1. Να βγει ντουντούκα με αυτοκίνητο από τον Δήμο το απόγευμα της Τρίτης 20/5 που θα καλεί τους πολίτες της Ελευσίνας και της Μαγούλας να συγκεντρωθούν στις 12:00 μμ στο 1ο-3ο ΔΣ Μαγούλας και στο 11ο ΔΣ Ελευσίνας ώστε να μεταβούν με πούλμαν σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 21/5
  2. Να μισθωθούν όσα πούλμαν χρειαστεί για να μεταφέρουν γονείς και εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Παιδείας
  3. Να γίνει νέα σύσκεψη γονέων-εκπαιδευτικών και φορέων την Πέμπτη 22/5 στις 15:30 στο 11ο ΔΣ Ελευσίνας ώστε να κατατεθούν εκ νέου οι προτάσεις που έγιναν την Τρίτη και να εξειδικευτούν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας για το επόμενο διάστημα.

Οι φορείς και οι ενώσεις που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα, αλλά και όσοι δεν παραβρέθηκαν σε αυτό, καλούνται να συμμετέχουν εκ νέου την Πέμπτη 22/5 στις 15:30 στο 11ο ΔΣ Ελευσίνας για να δώσουμε με μαζικούς όρους και ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.