Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΡΑΝΕ ΝΤΙΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                 Ελευσίνα 7-4-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                         Αρ.Πρ. : 65
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                        ΠΡΟΣ: ΕΛΜΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ, μέλη του
Πληρ. :Ιακώβου Νένα συλλόγου
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΛΜΕ, ΔΟΕ


Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού, 21 Μάρτη, πολλά σχολεία, μεταξύ των οποίων και το 39ο Γενικό Λύκειο Αθήνας, οργάνωσαν και φέτος εκδηλώσεις κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, φαινομένων που ιστορικά συνδέονται με το ναζισμό, το φασισμό και τη βία των ολοκληρωτικών καθεστώτων, αλλά και με τις νεοναζιστικές δολοφονικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής και όσων άλλων τα αναπολούν. Και επειδή εκτός απ΄ το ρατσισμό, ο δοσιλογισμός και η λογοκρισία εμπεριέχονται στην ιδεολογία των σύγχρονων υμνητών του φασισμού, συγκεκριμένες ιστοσελίδες και εφημερίδα που ταυτίζουν το έθνος με το νεοναζισμό και τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία και την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων, στοχοποίησαν τη συνάδελφο Ντίνα Γκαρανέ με αφορμή την εκδήλωση του σχολείου της, ενορχηστρώνοντας μια άθλια εκστρατεία μίσους και συκοφάντησης.

Τέτοιου είδους γνώριμες σ΄ αυτούς τους κύκλους καταδώσεις μάχιμων εκπαιδευτικών και σχολείων, συνεπικουρούν την κυβέρνηση που χρειάζεται ΄΄συμμάχους΄΄ στον αυταρχικό της κατήφορο, καθώς η επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, το κλείσιμο σχολείων, η εξώθηση των μαθητών στην κατάρτιση και τη μαθητεία, οι απολύσεις εκπαιδευτικών και το τσάκισμα της δημοκρατίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, έχουν κινητοποιήσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε κοινό αγώνα αντίστασης.

Οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζοντας δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, δε θα επιτρέψουν κανενός είδους διείσδυση του ρατσισμού και του φασισμού στα σχολεία, κανενός είδους ιδεολογικές χειραγωγήσεις και έλεγχο από τους νοσταλγούς του ναζισμού.

Το Δ.Σ του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε Δυτ. Αττικής εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο Ντίνα Γκαρανέ καταδικάζουμε τη νεοφασιστική πρόκληση και χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και πολεμάνε το φασισμό και το ρατσισμό.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.