Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΕ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                              Ελευσίνα 6-4-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                       Αρ.Πρ. : 64
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                              ΠΡΟΣ: Τα μέλη του συλλόγου
Πληρ. :Ιακώβου Νένα


Τα επόμενα βήματα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά την «επιστράτευσή» μας με την παράνομη και αυταρχική εντολή του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου που θέλει να καταργήσει τους Συλλόγους Διδασκόντων ως όργανα λήψης αποφάσεων, καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατική λειτουργία των σχολείων μας και να επιβεβαιώσουμε πως δεν στελεχώνουμε εθελοντικά τις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση.
Προσοχή!!! Με βάση την εντολή Αρβανιτόπουλου η όποια συγκρότηση ομάδων είναι πλέον μονομερής πράξη του/της διευθυντή/τριας γι’ αυτό το λόγο γράφεται μόνο στο βιβλίο Πράξεων που οφείλει να έχει ο διευθυντής/τρια ή η προϊσταμένη Νηπιαγωγείου. Διευκρινίζουμε πως δεν είναι δυνατόν να ζητηθεί από κανέναν συνάδελφο να υπογράψει στο βιβλίο Πράξεων του Διευθυντή! Από τη στιγμή που ήδη υπάρχει πρακτικό απόφασης μη εθελοντικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις ομάδες εργασίας, αυτές ορίζονται πλέον αποκλειστικά και μόνο από τον/την διευθυντή/τρια χωρίς τη συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών
Ως εκ τούτου και με βάση τις αποφάσεις της ΔΟΕ, του ΔΣ του Συλλόγου μας και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης:
Ο/Η διευθυντής/τρια:
1. Αναγράφουν στο Βιβλίο Πράξεων του Διευθυντή ότι « Έπειτα από την υπ' αριθ. 44375/Γ1/24-3-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, συντάσσω την παρούσα πράξη με την οποία προχωρώ στη σύσταση ομάδων εργασίας στα πλαίσια της Α.Ε.Ε. Θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή αντίκειται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεδομένου ότι το άρθρο 39 παρ.5 του Καθηκοντολογίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη ρητή διάταξη της ιδίας Υπουργικής απόφασης, η οποία αναθέτει αποκλειστικά και μόνο στο Σύλλογο Διδασκόντων την αρμοδιότητα διενέργειας της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης. Επιπρόσθετα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς αναφέρεται σε περιπτώσεις διαφορετικές από τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης, ενώ παράλληλα ο Σύλλογος έχει ήδη λάβει απόφαση επί του θέματος, πράγμα, που βεβαίως σημαίνει, ότι δεν γεννάται ζήτημα αδυναμίας λήψης απόφασης για οποιονδήποτε λόγο.
2.Δηλώνουν την πρόθεση παραίτησή τους στο Δ.Σ προκειμένου να αξιοποιηθεί συνδικαλιστικά (και όχι υπηρεσιακά) στον αγώνα κατά της εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης. Σημειώνουμε ότι αυτό το έχουν ήδη πράξει 8 διευθυντές/τριες της περιοχής μας και πολλοί ακόμη πανελλαδικά.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου:
Μετά την πράξη ανάθεσης του Διευθυντή, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αφού πάρουν αντίγραφο της πράξης, θα πρέπει να συντάξουν έγγραφο, συνολικά ή ο καθένας χωριστά, το οποίο θα καταθέσουν στο Διευθυντή του σχολείου και θα αναφέρει, «Κύριε Διευθυντά (ή Κυρία Διευθύντρια), έλαβα αντίγραφο της υπ' αριθμόν ........... απόφασής σας με την οποία με ορίζετε μέλος ομάδας εργασίας της Α.Ε.Ε., παρά το γεγονός, ότι η παραπάνω αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει επί του θέματος. Με το παρόν έγγραφο σας δηλώνω ότι θεωρώ την εντολή σας παράνομη, ελλείψει αρμοδιότητας, και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
 Σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συντάξουν το κείμενο σε δύο αντίτυπα ώστε στο ένα από αυτά να προστεθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου του σχολείου.
Μετά την ανάθεση ομάδων εργασίας, οι ώρες και οι μέρες συνεδρίασής τους είναι αποκλειστική ευθύνη των ομάδων εργασίας και όχι του/της διευθυντή/ντριας και ο χρόνος συνεδρίασής τους ορίζεται πάντοτε εντός εργασιακού ωραρίου (8:00-14:00). Για να μπλοκαριστούν αυτές οι συνεδριάσεις η ΔΟΕ έχει κηρύξει διαρκή στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν γίνεται συνεδρίαση της ομάδας εργασίας στην οποία, ως «επιστρατευμένοι», συμμετέχουν.
Καλούμε τους/τις δ/ντές –ντριες ολιγοθεσίων σχολείων (π.χ 6/θέσια) να ορίσουν μόνο μια ομάδα εργασίας όπου θα συμμετέχει όλος ο σύλλογος Διδασκόντων.
Τέλος, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι το ΥΠΑΙΘ έχει ήδη προχωρήσει σε μελέτη για τη σύνδεση της αυτοαξιολόγησης με την αξιολόγηση συνεπώς η σοβαρότητα της μάχης ενάντια στις ομάδες εργασίας και την εφαρμογή της ΑΕΕ αποκτά άλλη βαρύτητα υπό το πρίσμα της ατομικής αξιολόγησης και των απολύσεων στο δημόσιο.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.