Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΨΉΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΏΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     Ελευσίνα 16-4-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                            Αρ.Πρ. : 69
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                            ΠΡΟΣ: μέλη συλλόγου, Δ.Σ. ΔΟΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Τηλ: 6948-566258, 6909-099055



Καμιά Δικαστική απόφαση δεν μπορεί να αμαυρώσει τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Δυτικής Αττικής καταγγέλλει την δικαστική απόφαση που καταδίκασε 24 αγωνιστές Χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες. Η απόφαση αυτή είναι άδικη, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας και την καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Η δικαιοσύνη έδειξε το ταξικό της χαρακτήρα, έδειξε δηλαδή ότι στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων, των αφεντικών της κυβέρνησης, της ΕΕ. σε βάρος των αγωνιζόμενων εργατών. Θέλει να δείξει με την απόφαση της ότι όποιος συγκρούεται με τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του κράτους πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Η προσπάθεια τους όμως θα πέσει στο κενό.
Ο αγώνας των Χαλυβουργών ξεπέρασε τις πύλες του εργοστασίου, έγινε υπόθεση όλων των εργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό. Από την πρώτη στιγμή αυτός ο αγώνας στηρίχθηκε με ψηφίσματα και αποφάσεις συνδικάτων, σωματείων, ομοσπονδιών, συλλόγων γυναικών, λαϊκών επιτροπών, επιτροπών ανέργων, μαθητικών και σπουδαστικών συμβουλίων και δεκάδων ΕΛΜΕ και συλλογοων α/θμιας σε όλη τη χώρα.

Αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας δε λερώνεται, δε μπορεί να υπερνικηθεί από καμιά δικαστική απόφαση.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μας φοβίζει. Μας πεισμώνει για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Χρέος δικό μάς είναι να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας με το αγωνιστικό παράδειγμα των Χαλυβουργών, να αναδείξουμε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης, της ενότητας και της αλληλεγγύης όπως αναδείχθηκε, να τους μάθουμε ότι η ζωή τους και το μέλλον τους θα κριθεί στους ταξικούς αγώνες.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.