Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                    Ελευσίνα 16-1-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                              Αρ.Πρ. : 5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                             ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                           "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ"




Συνεχίζεται η απαράδεκτη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Μολάων και αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, που επιδιώκει να παρεμποδίσει τη δράση της και να τρομοκρατήσει συνολικά τους εκπαιδευτικούς.
Αποκαλυπτικό των επιδιώξεων αυτών είναι ότι ενάμιση μήνα μετά την αρχή της δίωξης και η συνάδελφος συνεχίζει να εγκαλείται, από το Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως κατηγορούμενη για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός Σχολείου», ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ!!!

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη και είναι πρωτοφανές, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό! Με τον τρόπο αυτό παραβιάζονται οι αρχές νομιμότητας, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενώ παρακωλύεται η δυνατότητα να ασκήσει απρόσκοπτα τα υπερασπιστικά της δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου παιδείας στο αίτημα της Ελισάβετ Παπαδοπούλου για εξαίρεση του ανακριτή-εκπαιδευτικού, παρ’ όλα αυτά καλείται να καταθέσει την Παρασκευή17 Ιανουαρίου 2014.

Είναι φανερό ότι επιδιώκεται από την πλευρά της διοίκησης η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στους γονείς και την τοπική κοινωνία όπου ζει και εργάζεται η Ελισάβετ Παπαδοπούλου και αποφυγή των μαχητικών αντιδράσεων των εκπαιδευτικών και των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης. Γι’ αυτό άλλωστε, παρά του περί του αντιθέτου αιτήματος της ιδίας, καλείται σε απολογία στο χώρο του σχολείου όπου διδάσκει (!!!) αντί ενός υπηρεσιακού γραφείου.
Ως Σύλλογος εμμένουμε στη θέση που διατυπώσαμε δημοσίως και προς πάσα κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή:

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ!

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου μέχρι την οριστική δικαίωσή της απέναντι στην πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που της ασκείται γιατί επέλεξε να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαλύει την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και όχι να σιωπήσει και να κουκουλώσει.

Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή!

Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκονται τα σωματεία μας για τους συλλογικούς τους αγώνες απέναντι στο υπουργείο, την κυβέρνηση και όλο το διοικητικό μηχανισμό που υπηρετεί ανερυθρίαστα την αντιεκπαιδευτική και βαθιά λεηλατική πολιτική τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                 ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.