Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ Δ/ΝΤΡΙΑ 4ου Δ.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                          Ελευσίνα 23-1-2014
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                  Αρ.Πρ. : 7
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή
19200 Ελευσίνα                                                                ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου, Δ.Σ. ΔΟΕ, ΜΜΕ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα


Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Δυτ. Αττικής καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων η οποία
  • Υποχρεώνει τους συναδέλφους του 4ου Δημ. Σχολείου Μεγάρων να βρίσκονται στο σχολείο πέρα από το διδακτικό τους ωράριο και χωρίς να τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο εκπ/κό έργο με πράξη της Δ/ντριας ( ν. 1566/85 άρθρο 36 παρ. 17 ) ή υπερωριακή διδασκαλία από το Σύλλογο διδασκόντων ή το ΠΥΣΠΕ, επικαλούμενη ότι τους χρειάζεται για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει όπως το να ανοιγοκλείνουν την πόρτα του σχολείου ή να αντικαταστήσουν δάσκαλο ο οποίος πιθανά να απουσιάζει. Θυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ εργασιακού και διδακτικού έργου. Το εργασιακό ωράριο των εκπ/κών είναι κατ’ ανώτατο όριο 30 ώρες. Κανείς εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παραμένει στο σχολείο εκτός του διδακτικού του ωραρίου (ν. 1566/85 άρθρο 13 παρ. 8)
  • Δεν ενημερώνει τους εκπ/κούς σχετικά με τα δικαιώματά τους χορηγώντας τους αντίγραφα των βασικών νόμων, αποφάσεων (ν. 1566/85 κεφ. Δ΄ άρθρο 28 παρ.2 ια) και εγκυκλίων επικαλούμενη ότι υπάρχουν υπολογιστές στο σχολείο κι αν επιθυμούν να ενημερωθούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.
  • Όταν απουσιάζει απ’ το σχολείο κλειδώνει το γραφείο της με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση των εκπ/κών σε συγκεκριμένο εποπτικό υλικό και σε σταθερό τηλέφωνο απαξιώνοντας τους συναδέλφους και σε αντίθεση με το καθήκον της να συνεργάζεται ισότιμα και με πνεύμα αλληλεγγύης με τους εκπ/κούς του σχολείου (ν. 1566 κεφ. Δ΄ άρθρο 27 2δ). Ως γνωστόν δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να απαγορεύει την πρόσβαση του διδακτικού προσωπικού σε συγκεκριμένους χώρους του σχολείου.
  • Συντάσσει μόνη της και ανακοινώνει το ωρολόγιο πρόγραμμα χωρίς να συνεργάζεται με τον Σύλλογο Διδασκόντων (ν. 1566 κεφ. Δ΄ άρθρο 29 παρ. 3)
  • Κάνει υπερωριακή διδασκαλία καλύπτοντας ώρες ειδικοτήτων που λείπουν χωρίς να υπάρχει καμιά σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων ή ανάθεση από το ΠΥΣΠΕ.

 Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας των συναδέλφων και ετοιμάζουν το έδαφος για το Νέο Σχολείο, με τον δάσκαλο υποταγμένο και απαξιωμένο.
Κατόπιν όλων αυτών το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί τη Δ/ντρια να βοηθάει τους εκπ/κούς του σχολείου στο έργο τους, να συνεργάζεται μαζί τους ισότιμα και με πνεύμα αλληλεγγύης, να διατηρεί και να ενισχύει τη συνοχή του Συλλόγου Διδασκόντων, να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για ένα δημοκρατικό σχολείο.
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους :
  • Εφόσον συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο, ν’ αρνούνται να καλύπτουν ώρες εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα στα σχολεία. Και οι ώρες που βαπτίζονται «Απασχόληση» αποτελούν διδακτικές ώρες.
  • Να μην εφαρμόζουν καμία προφορική εντολή για κάλυψη ωραρίου πέραν του διδακτικού τους και εάν συμβεί αυτό να ζητούν γραπτή εντολή και να απαιτούν να καταγράφονται οι ώρες στο πρόγραμμα, ακόμη και ως «απασχόληση», ώστε να μπορούν αν προσβάλλουν την παράνομη ανάθεση και να μην την εφαρμόζουν, εάν το πρόγραμμα δεν έχει υπογραφεί από τον /τη Σχολικό Σύμβουλο. 



    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                                     ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                         ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.