Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Ηλιοπούλου Σταυρούλας (τακτικού μέλους) και Δομούζη Σταυρούλας (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.
Πραγματοποιήθηκε στις 22-01- 2014 η πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτ.Αττικής :


Στις 22/1-14 κατέθεσα στη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Δυτ.Αττικής έγγραφη δήλωση (Αρ.Πρωτ. 1/22-1-14) ότι δε μου γνωστοποιήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης 2 ημέρες νωρίτερα όπως ορίζει ο νόμος καθώς και ότι για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (Τετάρτη 22 -1-2014) ενημερώθηκα την Τρίτη 21-1-2014 και ως εκ τούτου ζήτησα να αναβληθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Η συγκεκριμένη ενέργεια μου δεν γίνεται για τυπικούς λόγους που στηρίζεται σε νομολαγνεία αλλά για ουσιαστικούς λόγους προκειμένου να προετοιμάζομαι καλύτερα για τα θέματα της συνεδρίασης.

Όπως πληροφορήθηκα η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με θέμα την έγκριση τοποθέτησης 3 επιλαχόντων “ωφελούμενων” ανέργων σε υπηρεσίες της Δ/νσης ΠΕ Δυτ.Αττικής στο πλαίσιο των Πράξεων του Υ.ΠΑΙ.Θ. “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα” ( είχαν πραγματοποιηθεί τοποθετήσεις 35 εξ αυτών στις 14/1 & 8 στις 17/1 με αποφάσεις του Δ/ντή Π.Ε. ) προκειμένου να αρχίσει η μισθοδοσία τους.
Δε θα προσβάλλω τις αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης επειδή το θέμα αφορά τους μακροχρόνια άνεργους και δεν επιθυμώ να μην πληρωθούν δεδουλευμένα ημερομίσθια , παρόλο που η συνεδρίαση είναι παράνομη. Σε οποιαδήποτε όμως μελλοντική μη έγκαιρη ενημέρωση στο νόμιμο χρονικό περιθώριο , θα προβώ στις νόμιμες διαδικασίες και θα ζητήσω την ακύρωση των αποφάσεων.

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την «καταπολέμηση της ανεργίας» προωθούν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και αντικαθιστούν τους «παλιούς» μισθούς και τη μόνιμη εργασία με ψίχουλα.

Το δημόσιο γίνεται έτσι ο πιο βάρβαρος και στυγνός εργοδότης, διαμορφώνοντας μισθούς πείνας και εξαθλίωσης των 420 τον μήνα ή 17 ευρώ την μέρα και των 490 ή 19 ευρώ αντίστοιχα για οκτάωρη απασχόληση, πιο κάτω και από τον κατώτερο νομοθετημένο μισθό, ανεβάζοντας στα ύψη την υπερεκμετάλλευση του εργαζόμενου. Αυτή τη μισθωτή εξαρτημένη εργασία την ονομάζουν «κοινωφελή εργασία» και τον άνεργο που θα εργαστεί με το πρόγραμμα αυτό τον ονομάζουν «ωφελούμενο» και όχι εργαζόμενο.

Οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα αυτό,δεν έχουν δικαίωμα ούτε αναρρωτικής άδειας, επιδόματος αδείας, δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Δεν δικαιούνται επίδομα παιδιών, προϋπηρεσίας κατά παράβαση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.

Δεν μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας με τη λήξη της σύμβασης γιατί δε θεωρούνται εργαζόμενοι, και δεν μπορούν να ξανακάνουν τα χαρτιά τους στην επόμενη προκήρυξη.



ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΤΗΛ:6946-658871
EMAIL:
crusify2002@yahoo.gr
 
ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6973991266
EMAIL:domouzi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.