Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                            Ελευσίνα 4/3/2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                  Αρ.Πρ. : 265
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                     ΠΡΟΣ:
19200 Ελευσίνα                                             κ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟ &
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                     ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΣ ΔΟΕ, ΜΜΕ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ενημερώθηκε από μέλη του πως δεν έχει συγκληθεί η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Δήμου Ελευσίνας για αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει καθόλου για το τρέχον έτος (2013), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν θέματα προς συζήτηση, πολλά από τα οποία είναι επείγοντα όπως π.χ. η παραχώρηση σχολικών χώρων, τα θέματα των καθαριστριών και φυσικά το σημαντικότερο η κατανομή των επιχορηγήσεων των σχολείων. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως η Σχολική Επιτροπή συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, μια φορά το μήνα. Ο πρόεδρος καλεί επίσης σε συνεδρίαση τη Σ.Ε, όταν το ζητήσει το 1/3 των μελών της με γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν (άρθρο 95 σε συνδυασμό με τα άρθρα 240 και 234 του Ν 3463/2006).
Ελλείψει συνεδριάσεων για τα ζητήματα που προκύπτουν, είτε αποφασίζει ο κ. Δήμαρχος μόνος του χωρίς προτάσεις και εισηγήσεις της Σχολικής Επιτροπής, είτε αυτά παραμένουν σε αναμονή. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα σχολεία δεν έχουν χρηματοδοτηθεί εδώ και τέσσερις μήνες παρόλο που τα χρήματα για τα λειτουργικά τους έξοδα έχουν ήδη διατεθεί από το κράτος στους δήμους. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι ο κ. Δήμαρχος παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΣΕΠΕΔΕ.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο:
  1. Να μας ενημερώσει για την αντικατάσταση της θέσης του στη Σχολική Επιτροπή και αν δεν υπάρχει αντικαταστάτης/ ρια, τότε να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσης αναπλήρωσης της θέσης του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Ελευσίνας.
  2. Να μην παρακάμπτει τη Σχολική Επιτροπή, να τη συγκαλέσει άμεσα για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς της, που εκκρεμούν, και να προχωρήσει η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης στα σχολεία του Δήμου.

Αναμένουμε να κινηθούν διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση και να τηρηθεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.