Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                       Ελευσίνα 19/ 3/ 2012
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Αρ.Πρ: 159

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                 ΠΡΟΣ:

Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                     ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ ΒΟΥΛΑΣ-

19200 Ελευσίνα                                                             -ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ,

Πληρ. :Ιακώβου Νένα ΔΣ ΔΟΕ

Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Mail: syllogikadytatt@gmail.com                                   ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ





ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το τελευταίο διάστημα η προσπάθεια που παρατηρείται είναι να φιμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και ο δημόσιος λόγος της οργανωμένης συλλογικής δράσης. Οι διώξεις του πρόσφατου παρελθόντος κατά του προέδρου του Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ και αιρετού Α΄ ΠΥΣΠΕ αυτό δείχνουν. Οι διώξεις κατά των εκλεγμένων αιρετών της Γ΄ Αθήνας αποτελούν μια πλατιά απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και θέσης. Η πολιτική αντιπαράθεση υποκαθίσταται από τις κλήσεις σε απολογία και μηνυτήριες αναφορές.

Στο πνεύμα αυτό κινούνται οι διώξεις κατά 17 εκπαιδευτικών μελών του συλλόγου διδασκόντων του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας από τον πρώην διευθυντή Γούσια Φώτη. Κι αυτό γιατί ενημέρωσαν το Δ.Σ. του συλλόγου τους για στοιχεία αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του δ/ντή και αδυναμία συνεργασίας.

Το συλλογικό αίσθημα ευθύνης που οφείλει να παρουσιάζει κάθε δ/ντής αντικαθίσταται από μηνύσεις στα μέλη του ΔΣ θητείας 2009-2011 (Τσιγκούνη Γιάννη, Ψαριώτη Γιάννη, Ιατρού Φωτεινή, Κορδόνια Μιχάλη, Αγγουρά Βασιλική, Βλάχο Κοσμά και Αναγνωσταρά Γιάννη).

Σύμφωνα με τη θέση του μηνυτή οι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν φωνή και τα ΔΣ των συλλόγων δεν πρέπει να υπερασπίζονται τα μέλη τους και να τοποθετούνται δημόσια. Θεωρεί δε ότι το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Γλυφάδας Βάρης Βουλιαγμένης δημιούργησε τους όρους για την αρνητική του βαθμολογία στις κρίσεις δ/ντών.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Δυτικής Αττικής

Α) δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας απέναντι στους συναδέλφους του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας θεωρώντας ότι αποτελεί όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση η έκφραση της θέσης κάθε εκπαιδευτικού για τη λειτουργία του σχολείου.

Β) καλούμε τη ΔΟΕ να καλύψει συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά τους συναδέλφους του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Γλυφάδας Βάρης Βουλιαγμένης που διώκονται, καθώς και να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό όλων των διωκόμενων συναδέλφων του τελευταίου διαστήματος.

Γ) καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αναδείξει ως κύριο ζήτημα την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών.

Οι σύλλογοι διδασκόντων και τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν κατακτήσει με αγώνες το δικαίωμα στην έκφραση και την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση και θέση.

                                ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

                                       ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ!!!!!



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       ΟΓ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ      ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.