Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. (8-3-12) ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ


Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την εισήγηση του ΔΣ της ΔΟΕ γιατί:

  1. Παρουσιάζει αυθαίρετα το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης ως αίτημα του κλάδου, ενώ δεν υπάρχει καμιά σχετική απόφαση, αντίθετα υπάρχουν πρακτικά συλλόγων διδασκόντων ενάντια στην αξιολόγηση, αποφεύγει να ζητήσει την κατάργηση του Νόμου 2986/2002 για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και όλα αυτά τη στιγμή που κυβέρνηση και υπουργείο προωθούν την αξιολόγηση ως μοχλό για τις απολύσεις και στην εκπαίδευση. Δημιουργεί έτσι, όρους συναίνεσης και όχι ρήξης και ανυπακοής με την προώθησή της.

  1. Δεν προτείνει καμιά συγκεκριμένη κινητοποίηση, απεργιακή ή άλλη, απλά αναφέρεται γενικώς σε «πανεργατικό κίνημα» που θα «παρεμβαίνει αγωνιστικά».

  1. Προτείνει στους Συλλόγους τα αυτονόητα : να αναλάβουν την πρωτοβουλία να αποφασίσουν τις μορφές δράσης στην περιοχή τους. Oι Σύλλογοι έχουν ήδη αναλάβει, εκ συστάσεώς τους, αυτή την πρωτοβουλία, δεν περίμεναν σχετικές παραινέσεις από τη ΔΟΕ. Μοναδικός σκοπός του κύκλου των ΓΣ και της ολομέλειας προέδρων -εξ ορισμού- είναι να αποφασιστεί συγκεκριμένο αγωνιστικό – απεργιακό πλαίσιο, κοινό για όλο τον κλάδο. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η διεξαγωγή της.

  1. Εξαγγέλλει την διοργάνωση εκδηλώσεων με τίτλο «επένδυση στη γνώση – η απάντηση στην κρίση», σκορπώντας απλόχερα αυταπάτες, τη στιγμή που κυβέρνηση και τρόικα υλοποιούν ένα πρωτοφανές πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής.


Με δυο λόγια, ενώ μαίνεται ο κοινωνικός και ταξικός πόλεμος που έχουν κηρύξει στους εργαζόμενους κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, το ΔΣ της ΔΟΕ με την εισήγησή του, δεν θέτει ξεκάθαρους στόχους και αιτήματα και δεν προτείνει καμιά, μα καμιά συγκεκριμένη απεργιακή αλλά ούτε ευρύτερα αγωνιστική δράση.


Η πρόταση του Συλλόγου μας


Η φετινή σχολική χρονιά σφραγίζεται από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και την ολομέτωπη αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική επέλαση κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή  ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση, σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός καθεστώτος σύγχρονης οικονομικής «χούντας» επ’ ωφελεία αποκλειστικά των δανειστών της χώρας και των αγορών! Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων του δημόσιου δωρεάν σχολείου, θεωρούμε την αντιπαράθεση με μαζικούς κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας με κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο που θα προβάλλει πρόγραμμα, στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα - δεν αναγνωρίζουμε τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. από τη χώρα. Είμαστε αντίθετοι στους σχεδιασμούς των δανειστών, της κυβέρνησης και της Ε.Ε. να χειριστούν το χρέος με το περιβόητο «κούρεμα» και την επιβολή ενός «αέναου» Μνημονίου που θα οδηγεί στη διαχρονική μείωση μισθών και συντάξεων, στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση και πλήρη εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας, στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, στην πρόκληση εν τέλει μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής. Προβάλλουμε το αίτημα για παύση πληρωμών του χρέους, γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών και  των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, έλεγχος των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων. Κατάργηση – απόσυρση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων για τις περικοπές στους μισθούς, την εκπαίδευση και την υγεία, τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση, την εργατική νομοθεσία.  Εγγυημένος κατώτατος μισθός για όλο το λαό.  Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση – δουλειά, στέγη, τροφή, δημόσια και δωρεάν παιδεία και  υγεία για όλους. Όχι στην αξιολόγηση και τις απολύσεις – ακώλυτη μισθολογική, βαθμολογική εξέλιξη. Όχι στο νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση – δημοκρατία στο σχολείο. Κάτω τα χέρια από τη μονιμότητα και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις. Καμία συγχώνευση σχολείου – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων – κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο. Άμεση, έγκαιρη και δωρεάν χορήγηση των βιβλίων στους μαθητές.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΟ – ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

  1. Λαϊκός ξεσηκωμός τις ημέρες εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Τιμάμε τους αγωνιστές του ’21 με τους σύγχρονους αγώνες για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία». Οργανώνουμε μαζί με συνδικαλιστικούς και τοπικούς φορείς τη μαζική λαϊκή συμμετοχή στις παρελάσεις της 24ης και 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα και στην Ελευσίνα.

  1. Γενική Πολιτική Απεργία για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Αγώνας διαρκείας με απεργίες, πολύμορφες κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, απογευματινές κινητοποιήσεις, τοπικές ή κεντρικές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα τα Σαββατοκύριακα κλπ. Λουκέτο στα σχολεία σε περίπτωση που ανοίξει το ζήτημα απολύσεων στην εκπαίδευση.
  2. Δίκτυο αλληλεγγύης σε κάθε σχολείο με επιτροπές αγώνα του Συλλόγου και των Συλλόγων Γονέων ή με πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων.

  1. Ενότητα και εκδημοκρατισμός του συνδικάτου. Να αποκτήσει η Ομοσπονδία ταξικό προσανατολισμό, να εγκαταλείψει τις πολιτικές συναίνεσης και συνδιαλλαγής. Να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά και να αποζημιώνονται τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ βάση αποδείξεων. Να μειωθεί η συνδρομή της ΔΟΕ. Ούτε δεκάρα στο συνδικάτο από ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκά ή κρατικά προγράμματα – όχι στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τη συνδιαλλαγή.
  2. Κανένας – καμιά συνάδελφος έξω από τους Συλλόγους – κανένας Σύλλογος έξω από την Ομοσπονδία. Να αναλάβουμε όλοι-ες τις ευθύνες μας.


Να μην χαθεί καμιά οργανική θέση !


Ως γνωστόν, η εγκύκλιος του Υπουργείου που προβλέπει 1 μόνο δάσκαλο στα ολοήμερα των ΕΑΕΠ και  1 δάσκαλο ανά 50 μαθητές στα υπόλοιπα σχολεία οδηγεί σε νέο κύμα καταργήσεων οργανικών θέσεων.

Καμιά «αξιολόγηση»- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Καμιά απόλυση.

Καμιά οργανική θέση χαμένη, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.

Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Ακυρώνουμε στην πράξη τα σφαγεία των επιμορφώσεων σχολικών συμβούλων – διευθυντών.

Κανένας εκπαιδευτικός στις επιμορφώσεις της σφαγής. Με το που θα καλέσουν τους εκπαιδευτικούς στο πρώτο σεμινάριο επιμόρφωσης για την αξιολόγηση, την ίδια μέρα, κατά τόπους πραγματοποιούμε 24ωρη Απεργία με ευθύνη των Συλλόγων (με απόφαση Γενικής Συνέλευσης). Απαιτούμε από τη ΔΟΕ κήρυξη απεργίας στο νομό που ξεκινάνε τα σεμινάρια των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση.

Διαγραφή απ΄ το σωματείο όσων στελεχών συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.