Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ Μ.ΦΡΑΓΚΑΚΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                        Ελευσίνα   28/ 2/ 2012  
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                              Αρ.Πρ. : 151
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                            
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                    ΠΡΟΣ:
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                                    ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ, 
19200 Ελευσίνα                                                            ΠΕΡ/ΚΟ Δ/ΝΤΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                    Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΣ ΔΟΕ, ΜΜΕ
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :              
Mailsyllogikadytatt@gmail.com                                   ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


                  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε Δυτ. Αττικής καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη που ασκήθηκε από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής κ. Κουμέντο κατά της συναδέλφισσας Μαρίας Φραγκάκη, διευθύντριας στο 2ο Δ.Σ. Παιανίας και μέλος του Συλλόγου Κ. Σωτηρίου.

  Η συναδέλφισσα καλείται σε απολογία, γιατί όπως υποστηρίζει ο περιφερειακός δ/ντής, κος Κουμέντος,  δεν υλοποίησε την εγκύκλιο 1477/8-2-12 και διέπραξε «το πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης υπαλληλικού καθήκοντος γιατί αρνείται να εκτυπώσει και να αναρτήσει, σε εμφανές σημείο αφίσα της ευρωπαϊκής πράξεως “Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα”», «ώστε να είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο»!
 Επίσης στο αιτιολογικό κείμενο την επιπλήττει, γιατί θεωρεί την απάντησή της ειρωνική, και όπως λέει «άσκησε έγγραφη κριτική σε προϊστάμενη αρχή και έθεσε προϋποθέσεις προκειμένου να εκτελέσει το καθήκον…». Στη συνέχεια διαπιστώνει ότι οι πράξεις της «καταδεικνύουν πλημμελείς ενέργειες» της δ/ντριας «καθώς δεν απευθύνεται στην αρμόδια σχολική επιτροπή, ώστε να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της σχολικής μονάδας».
Όλα αυτά γιατί η συνάδελφος Φραγκάκη ζήτησε μελάνι, χαρτί, πετρέλαιο και την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων στη λειτουργία του σχολείου που σχετίζονται με την ασφάλεια και την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει τα εξής :
1.Η  χρηματοδότηση για την Παιδεία έχει φτάσει  σε εξευτελιστικά επίπεδα, αναζητώντας πάσης φύσεως χορηγούς για τη δημιουργία ενός σχολείου φθηνού, ευέλικτου και κυρίως αυταρχικού με απόλυτη ιεραρχία και με υποταγμένους εκπαιδευτικούς.  Εκπαιδευτικούς οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται, θα πατάσσονται αν δεν είναι υπάκουοι, θα κρίνονται για το ύφος τους και το λόγο τους ως ειρωνικοί στην περίπτωση που τολμούν να αρθρώνουν άποψη αντίθετη μ΄ αυτή του ΥΠΔΒΜΘ  ή των προσταγών της κρατικής και ευρωπαϊκής πολιτικής  και θα καλούνται σε απολογίες και πειθαρχικά προς παραδειγματισμό και τρομοκράτηση  των υπολοίπων, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αξιολόγηση- χειραγώγηση.
2. Το ΥΠΔΒΜΘ και ο περιφερειακός δ/ντής  αντιλαμβάνονται ως καθήκον και προτεραιότητα προς τους μαθητές και τους γονείς, την ανάρτηση της συγκεκριμένης αφίσας που προπαγανδίζει την ΕΕ  ενώ ταυτόχρονα σιωπά και αδιαφορεί για την εξασφάλιση έστω και των στοιχειωδών ειδών  για τη λειτουργία του σχολείου αφήνοντας αυτές τις αγωνίες και τα αδιέξοδα στις πλάτες των εκπ/κών που στη συνέχεια τους καλεί σε απολογίες.

Πρόθεσή τους είναι να επιβάλουν τη «σιωπή των αμνών» σ΄ ολόκληρη την κοινωνία αλλά και στο δημόσιο σχολείο με τις πειθαρχικές διώξεις.
Αυτοί που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν βήμα - βήμα τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι οι ίδιοι που θέλουν να ελέγχουν το λαό και τους εκπαιδευτικούς.    
Οι εκπαιδευτικοί θα διαλέξουν το δρόμο της ευθύνης απέναντι την κοινωνία, στην εκπαίδευση και τους μαθητές τους. Θα διαλέξουν την κριτική παιδαγωγική στάση, το ελεύθερο πνεύμα και την αγωνιστική στάση.

Αγωνιζόμαστε για ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού, για ένα δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο 12χρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συναδέλφους.

Στηρίζουμε ολόψυχα τη συναδέλφισσα μας που έκανε το καθήκον της, αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου της.
 
  Δε θα επιτρέψουμε να περάσουν πρακτικές διώξεων και αυθαιρεσιών από τη διοίκηση.
Η αποφασιστική και συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τις ακυρώσει.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία εναντίον της συναδέλφισσας.

·        Καλούμε τη ΔΟΕ, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους συναδέλφους στα σχολεία να πάρουν ενεργή θέση και να στηρίξουν τη συναδέλφισσα.
·        Το Δ.Σ. καλεί σε μαζική παράσταση εκπροσώπους της ΔΟΕ, των εκπαιδευτικών σωματείων  και τους συναδέλφους, την ημερομηνία που θα οριστεί (και θα ανακοινωθεί) για να κατατεθεί το υπόμνημα της συναδέλφου, στην περιφέρεια (Τσόχα 15-17).
                                    
                                          
     ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ       ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.