Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σοβαρά προβλήματα, διαμαρτυρίες και ενστάσεις εκπαιδευτικών στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στη Διεύθυνση Δ.Αττικής.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ
                                                                                        Site: www.p-e-filis.gr
                                                                                                E mail : syllogosfilis@p-e-filis.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                           blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com/

                                                                                                   mail : syllogikadytatt@gmail.com


                                                                                                 ΠΡΟΣ:
 ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ
 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Σοβαρά προβλήματα, διαμαρτυρίες και ενστάσεις εκπαιδευτικών στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στη Διεύθυνση Δ.Αττικής.

    Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Αρκιτσαίος τοποθέτησε τους αναπληρωτές που παρουσιάστηκαν στη διεύθυνση μέχρι την Παρασκευή 9.9.2011 και ζήτησε από αυτούς που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 12.9.2011 να δηλώσουν σχολεία με βάση τα εναπομείναντα κενά. Με αυτήν τη διαδικασία σαφώς παραβίασε τη νομοθεσία, που ορίζει πώς γίνονται οι τοποθετήσεις αναπληρωτών. Όμως, και ανάμεσα σε αυτούς που τοποθετήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ή το μεσημέρι της Δευτέρα πάλι δεν εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία. Συνάδελφοι με κοινωνικά κριτήρια και με περισσότερα μόρια βρέθηκαν να τοποθετούνται τελευταίοι και να πηγαίνουν σε σχολεία που ποτέ δε δήλωσαν. Επίσης, αποφάσισε μόνος του, και χωρίς καμία ενημέρωση των αιρετών του κλάδου ποια κενά θα δίνονταν στους συναδέλφους που επρόκειτο να τοποθετηθούν.

    Ο Διευθυντής εκπαίδευσης αρνήθηκε να αποκαταστήσει τους εκπαιδευτικούς που δικαιούνταν να τοποθετηθούν σε άλλο σχολείο παρά τις διαμαρτυρίες και έδωσε μόνο γενικές υποσχέσεις ότι θα κάνει αλλαγές στις τοποθετήσεις με την επόμενη φάση των αναπληρωτών και μόνο αν υπάρχει η δυνατότητα. Επικαλέστηκε το συμφέρον της υπηρεσίας και αρνήθηκε στην αιρετό του κλάδου να γίνουν οι τοποθετήσεις και των αναπληρωτών μέσα από το ΠΥΣΠΕ ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. (Παρέδωσα γραπτό αίτημα το οποίο και αγνόησε).

    Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι πολλά: Πώς και γιατί άλλαξε η σειρά τοποθέτησης των συναδέλφων; Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αγνοεί τη νομοθεσία ή εσκεμμένα αποφάσισε να προηγηθούν κάποια άτομα; Κι αν ήταν απλά λάθη, όπως θέλει να υποστηρίζει, γιατί δε φρόντισε να τα διορθώσει αφού οι διαμαρτυρίες και οι ενστάσεις εκφράστηκαν τη Δευτέρα 12.9.2011 πριν δηλαδή ξεκινήσουν τα μαθήματα;

    Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες. Η τοποθέτηση κάθε εκπαιδευτικού πρέπει να γίνεται μέσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια εκτός και αν κάτι τέτοιο ούτε αφορά ούτε ενδιαφέρει το Διευθυντή Εκπαίδευσης. 

   Τεράστια βέβαια είναι και η ευθύνη του Υπουργείου που εξασφαλίζει την παντοδυναμία των Διευθυντών Εκπαίδευσης μέσω εγκυκλίων και νόμων, που τους δίνει τη δυνατότητα να τοποθετούν, να μετακινούν και να αποφασίζουν για πειθαρχικά παραπτώματα και ΕΔΕ μόνο με δική τους ευθύνη. Μήπως η χώρα της διαφάνειας και της δημοκρατίας μένει στις μεγαλόστομες δηλώσεις μπροστά στα κανάλια;

Για τα ΔΣ

                                                             ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ                                                             
Μαρούτας Γιάννης                                                     Ιακώβου Νένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.