Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 12-9-2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         Ελευσίνα  7/9/2011
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                    Αρ. Πρωτ. : 93
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                            
8ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                                  Προς:
Βασ. Λάσκου & Παναγιωτίδου                                          ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
19200 Ελευσίνα                                                  
Πληρ.:Ιακώβου Νένα                                                          
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com

Θέμα:  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Π.Ε Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα 12/9 στις 12:00 στο 9ο Δημ. Σχολ. Ελευσίνας (μισθολογικά , βιβλία, συγκρότηση πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου, μορφές αγώνα, συντονισμός με γονείς)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Γνωρίζετε πολύ καλά πως η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τις χειρότερες προοπτικές στη μεταπολεμική Ελλάδα για την εκπαίδευση, τους μαθητές, τους φοιτητές αλλά και για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Οι πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) σαρώνουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των λαών.

Συγκεκριμένα:
Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προχωρά τώρα στην εφαρμογή των διατάξεών του που αφορούν τους μισθούς.

Οι 4 άμεσες περικοπές στο μισθό
1) Με το άρθρο 38 καθιερώνεται «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας». Η εισφορά αυτή υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών (μικτών). Επίσης «καθιερώνεται ειδική εισφορά των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων πέραν των προβλεπομένων, υπέρ του Ταμείου. Η εισφορά αυτή υπολογίζεται σε ποσοστό 1% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των δικαιούχων υπαλλήλων του Ταμείου».

2) Με τη μείωση του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 ένας εκπαιδευτικός χωρίς προστατευόμενα μέλη και με τον ίδιο ακαθάριστο μισθό θα έχει αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου περίπου 33ευρώ. Επειδή και αυτό το μέτρο έχει αναδρομική εφαρμογή από τον Ιούλιο, το Σεπτέμβρη υπάρχει αύξηση της παρακράτησης κατά 100ευρώ που αντιστοιχεί στους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και Σεπτέμβριο
3) Με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης κατά 50% θα υπάρχει 50 ευρώ αναδρομική μείωση του μισθού από τον Ιούλιο για κάθε μήνα και θα κρατηθεί τους 3 τελευταίους μήνες, δηλαδή θα υπάρξει μείωση 100ευρώ από Οκτώβρη μέχρι και Δεκέμβρη.
Οι συνολικές μειώσεις για όλη τη χρονιά θα καταβληθεί τους τελευταίους 3 μήνες αφού υπάρχει αναδρομική εφαρμογή των μέτρων. Δηλαδή τους μήνες Οκτ. – Νοεμ. – Δεκ. θα μας κόψουν από 300 – 400 ευρώ, κάθε μήνα!!!

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, συμπτύξεις τμημάτων, κλείσιμο ολοήμερων, συγχωνεύσεις σχολείων
Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια έγιναν στην Α’ βάθμια εκπαίδευση 119 διορισμοί, 42 δασκάλων, 55 νηπιαγωγών και 22 φυσικής αγωγής και αγγλικών και 424 διορισμοί στη Β’ βάθμια. Λαμβάνοντας υπόψη τις περίπου 11.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών είναι μαθηματικά βέβαιο πως τα σχολεία θα αδυνατήσουν να λειτουργήσουν και θα χαθούν πολλές διδακτικές ώρες. Την ίδια στιγμή είναι χιλιάδες οι αδιόριστοι συνάδελφοι που οδηγούνται σε πολύχρονη ανεργία. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την πολιτική επιλογή να καλύψει μέρος των κενών με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Χωρίς βιβλία!
Η δημόσια εκπαίδευση γυρνά δεκάδες χρόνια πίσω μιας και η καινούργια σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς να έχουν πάρει οι μαθητές τα βιβλία τους. Η κυβέρνηση ,δια στόματος της υπουργού Παιδείας, παραδέχτηκε δίχως ίχνος ντροπής την καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων . Η καθυστέρηση των βιβλίων δεν οφείλεται σε τυχαίο γεγονός . Είναι αποτέλεσμα  της πολιτικής της κυβέρνησης  η οποία κατάργησε τον οργανισμό έκδοσης Σχολικών  Βιβλίων, πριμοδοτεί ιδιωτικά συμφέροντα και επιδιώκει η κοινωνία να συνηθίσει την ανυπαρξία βιβλίων και την αντικατάσταση τους από φωτοτυπίες και DVD. Επιδιώκει να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν τη χορήγηση των βιβλίων με δικά τους έξοδα.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Εκτιμώντας πως οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορικής τάξεως επιδείνωση της ζωής μας πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ενότητα και να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους!
Εκτιμώντας πως δε μας μένει άλλος δρόμος από τη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού - πανεργατικού μετώπου σας καλούμε:
·         Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με καθηγητές, φοιτητές, γονείς την Πέμπτη 8/9 στις 12:00 στα Προπύλαια

·         Όλοι να είμαστε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τη Δευτέρα 12/9 στις 12:00 στο 9ο Δημ. Σχ. Ελευσίνας
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ            ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.