Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         Ελευσίνα  17/ 5/2011         
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                    Αρ.Πρωτ. :  63
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                            
8ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                                  ΠΡΟΣ:
Βασ. Λάσκου & Παναγιωτίδου                                         ΚΕΔΔΥ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΙΔΙΚΗΣ
19200 Ελευσίνα                                                                   ΑΓΩΓΗΣ Κα ΑΤΤΑΛΙΩΤΟΥ
Πληρ.:Ιακώβου Νένα                                                                                                                   
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com                                    ΔΟΕ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ



        Σας  ενημερώνουμε πως σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Δυτ. Αττικής  στην τακτική του συνεδρίαση, στις 3/5/11 καλείστε να μην προβείτε σε κανενός είδους αξιολόγηση των εκπ/κών παράλληλης στήριξης, η οποία σας έχει ζητηθεί απ’ το ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.
Γιατί άραγε το Υπουργείο «αμέλησε» την α’ και β’ φάση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αλλά (τι ειρωνεία!) φρόντισε να «θυμηθεί» λίγο πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς την υλοποίηση  της γ’ και δ’ φάσης στέλνοντας ομάδες από τα ΚΕΔΔΥ να παίξουν το ρόλο του «μέντορα» και του αξιολογητή; Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν εκπαιδευτικοί που κλήθηκαν να εργαστούν στην παράλληλη στήριξη χωρίς προηγούμενη διδακτική εμπειρία, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη, σε σχολεία χωρίς κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για μαθητές με κινητικά προβλήματα (ειδικά θρανία, καθίσματα, ράμπες, ειδικές τουαλέτες, ασανσέρ);
 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι συγκεκριμένοι/ες συνάδελφοι/ισσες  είναι νέοι  εκπ/κοί, που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς προηγούμενη εμπειρία τόσο στην Ειδική όσο και στη Γενική Αγωγή, ενώ τα δεδουλευμένα τους καταβάλλονται εκπρόθεσμα δημιουργώντας τους πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης. Συχνά δε, παραβιάζεται το διδακτικό τους ωράριο και εξαναγκάζονται σε συνεχόμενη εργασία χωρίς διαλείμματα, αφού θεωρούνται αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών/τριών που υποστηρίζουν και εκτός τάξης (προαύλιο). Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις ένας/μια εκπ/κός υποστηρίζει 2 παιδιά σε 2 διαφορετικά σχολεία και σε 2 διαφορετικούς Δήμους! Από τα παραπάνω συνάγεται πως η αποτελεσματικότητα της «παράλληλης στήριξης» επαφίεται αποκλειστικά στην αυτοθυσία των εκπ/κών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στοχοποίησής τους από την  Διοίκηση  προκειμένου το κράτος και το ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ να αποποιηθούν των ευθυνών τους απέναντι στους μαθητές με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, απέναντι στους γονείς και στο κοινωνικό σύνολο.
Ως εργαζόμενοι στα ΚΕΔΔΥ βιώνετε καθημερινά τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και των αποσπασματικών μέτρων στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής. Τα ΚΕΔΔΥ είναι η βάση του συστήματος της Ειδικής Αγωγής,  παρ’ όλα αυτά ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού. Συγχρόνως, παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό με τις συνήθεις αρνητικές συνέπειες για τη μαθησιακή πορεία των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (π.χ. διαγνώσεις που καθυστερούν έως και 2 χρόνια). Και σα να μην έφτανε το βάρος που επωμίζονται οι εργαζόμενοι στα ΚΕΔΔΥ, η προωθούμενη κατάργηση των ιατροδιαγνωστικών  κέντρων θα οδηγήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας σας σε αυτά.
        Σας καλούμε να αναλάβετε τις συλλογικές και ατομικές σας ευθύνες και να αρνηθείτε τον ρόλο του  αξιολογητή  του πιο αδύναμου κρίκου των εργαζομένων στην εκπαίδευση, των συναδέλφων της παράλληλης στήριξης μέσω ΕΣΠΑ. Σας καλούμε να αγωνιστείτε στο πλευρό μας ενάντια στην αδικία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας εις βάρος των συναδέλφων/ισσών και των μαθητών/ριων της Ειδικής Αγωγής.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.