Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         Ελευσίνα  3/ 5/ 2011           
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                    Αρ.Πρωτ. : 55
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                            
8ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας                                                  ΠΡΟΣ:
Βασ. Λάσκου & Παναγιωτίδου                                         
19200 Ελευσίνα                                                                   ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α΄& Β’
Πληρ.:Ιακώβου Νένα                                                           ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                         
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com
Mail:  syllogikadytatt@gmail.com

  
Η  ΠΑΣΚ Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής  έστειλε πριν το Πάσχα μια ανακοίνωση προς το Δ.Σ του συλλόγου μας και τα σχολεία της Α’ και Β’ Δυτ. Αττικής με πολλά ερωτήματα προς την Πρόεδρο.  Επειδή όμως το Δ.Σ του Συλλόγου, ευτυχώς διέπεται από δημοκρατικές διαδικασίες και όχι μονοκρατορία, κάτι που η ΠΑΣΚ θα ‘πρεπε να γνωρίζει, μια και είχε τη θέση του Προέδρου τα τελευταία χρόνια, η απάντηση δίνεται από το Δ.Σ.  Φυσικά η ΠΑΣΚ θα μπορούσε να πάρει τις απαντήσεις της ρωτώντας απλά τους δυο εκπροσώπους της στο Δ.Σ εκτός αν τοποθετεί κι αυτούς σε «αντίπερα όχθες».
Παραθέτουμε λοιπόν τις δράσεις του Δ.Σ από 8/12/10, που ανέλαβε, έως 3/5/11 δια του λόγου το αληθές.
  • Δημιουργία blog και e-mail του συλλόγου για καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των συναδέλφων-ισσών.
  • Ανάρτηση αποτελεσμάτων εκλογών, σύστασης νέου Δ.Σ, και αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.
  • Ψηφίσματα συμπαράστασης α) στους συναδέλφους Β/θμιας Εκπ/σης Γιαννιτσών β) ενάντια στην κατάργηση του ειδικού Δημ. Σχολείου κωφών και βαρήκοων Αθήνας γ)σε συναδέλφισσα  της περιοχής μας, που διωκόταν απ’ τη διοίκηση δ)στους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ ε)σε εργαζόμενο του ΙΝΕ της Γ.Σ.Ε.Ε.
  • Καταγγελίες για α)παραβίαση ωραρίου στο 8ο Δημ. Σχολείο Μεγάρων β)  απόπειρα εκβιασμού της διοίκησης σε συναδέλφους- ισσες μέσω ΕΣΠΑ κατά την επίσχεση εργασίας γ)το Δ/ντή του 1ου Δημ. Σχολείου Μαγούλας και συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ που ως εκπρόσωπος του Δ/ντή Δ/νσης πρότεινε τη συγχώνευση των 1ου, 2ου, 6ου Δημοτικών Σχολείων Ελευσίνας δ) το Δ/ντή Δ/νσης σχετικά με τις συγχωνεύσεις ε) τις άδικες προσαγωγές συναδέλφων και συνδικαλιστών στις 24/3/11 στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας.
  • Παράσταση στο Δ/ντή Δ/νσης, μαζί με την ΕΛΜΕ σχετικά με το ωράριο και την τοποθέτηση των αποσπασμένων συναδέλφων- ισσών της Β/θμιας.
  • Απόφαση για το ερωτηματολόγιο του ΙΠΕΜ ΔΟΕ
  • Αίτημα στη ΔΟΕ για μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής και συντονισμός με άλλους Συλλόγους Α/θμιας Εκπ/σης.
  • Συμμετοχή στην καμπάνια συλλόγων Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης «Ένα σχολείο για τη Γάζα», όπως είχε αποφασιστεί στις δυο προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις  και συγκέντρωση χρημάτων από πώληση ημερολογίων και κουπονιών που εκδόθηκαν για οικονομική ενίσχυση του σκοπού.
  • Συμμετοχή με την ΕΛΜΕ και τους εργαζόμενους του Θριάσιου νοσοκομείου στη διαμαρτυρία για την επιβολή εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Επιστολές προς τη ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ α) για αυθαιρεσίες της διοίκησης β)για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις ειδικές αγωγές του ΟΠΑΔ.
  • Ανακοινώσεις για τις απεργίες.
  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση που δεν παραβρέθηκε ούτε ένα μέλος απ’ τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚ.
  • Επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας σχετικά με την κατάσταση στην Παιδεία.
  • Διοργάνωση γλεντιού σε ταβέρνα, τα έσοδα του οποίου κατατέθηκαν στο απεργιακό ταμείο του Συλλόγου όπου και πάλι δεν παραβρέθηκε κανείς απ’ τα μέλη της ΠΑΣΚ αλλά ούτε και κατάφερε να πουλήσει κάποιο εισιτήριο.
Σχετικά με τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων ας ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι κανένα έγγραφο, όπως επικαλείστε, της Υφυπουργού δεν έφτασε στο Δ.Σ και ούτε σε κάποιο άλλο Δ.Σ απ’ όσο γνωρίζουμε. Οι δράσεις μας, σε ελάχιστες απ’ τις οποίες συμμετείχατε, ήταν οι εξής:
·        Συνάντηση του Δ.Σ, αρχές Ιανουαρίου, με το Δ/ντή Δ/νσης  κ. Αρκιτσαίο όπου και αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τις όποιες προτάσεις του για συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς, ιδρύσεις σχολικών μονάδων. Να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο κ. Αρκιτσαίος  ενημέρωσε γραπτά το Δ.Σ για την πρώτη πρόταση του στις 1/3/11 αφού την είχε κοινοποιήσει πρώτα στην Ένωση Γονέων(!)
·        Γραπτή ενημέρωση στην Ένωση Γονέων (11/1/11) για τις συγχωνεύσεις σχολείων και πρόσκληση για την πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής.
·        Ενημέρωση και πρόσκληση σ’ όλα τα Δ.Σ Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, μέσω της Ένωσης.
·        Κατασκευή και ανάρτηση πανό στα 1ο, 2ο, 6ο Δημ. Σχολεία Ελευσίνας.
·        Απόφαση Δ.Σ σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων, εκθέτοντας την κατάσταση όλων των σχολείων της περιοχής μας και καλώντας ν’ αποσταλούν ψηφίσματα σε κάθε αρμόδιο (ΥΠ.ΠΔΒΜΘ, Περιφέρεια, Δ/νση Δυτ. Αττικής). Στάλθηκε στους Δημάρχους της περιοχής μας, στα δημοτικά συμβούλια, στις ΔΕΠ, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στην Ένωση Γονέων, στην ΕΛΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και σε συνδικάτα εργαζομένων.
·         Συνολικά συντάχθηκαν 5 έγγραφα σχετικά με το θέμα.
·        Πραγματοποίηση 6 ενημερωτικών συναντήσεων με Συλλόγους Γονέων, γονείς και φορείς εκ των οποίων οι 5 με πρωτοβουλία του Δ.Σ.
·        Πρόσκληση για συντονισμό και δράσεις σε Συλλόγους Γονέων, Ένωση, Δήμαρχο Ελευσίνας, Γονείς και Εκπ/κούς 1ου, 2ου, 6ου Δημ. Σχολείων Ελευσίνας  όπου και αποφασίστηκε α) η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντή Δ/νσης και β)συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ του Συλλόγου μας Συλλόγων Γονέων, και της Ένωσης Γονέων με την κ. Χριστοφιλοπούλου. Να σας ενημερώσουμε ότι η Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει η συνάντηση αν παραβρίσκονται συνδικαλιστές (!)
·        Πραγματοποίηση 3 κοινών δράσεων με γονείς.
·        Παράσταση διαμαρτυρίας (κοινή με τις 2 ΕΛΜΕ της περιοχής) στο Δήμο Ελευσίνας, στους Δ/ντές Δ/νσεων Α/θμιας  και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής.
·        Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Δ/νσης  Α/θμιας  Εκπ/σης με απόφαση  Γονέων, Εκπ/κών και Δ.Σ του Συλλόγου μας.
·        Συντονισμένη μετακίνηση γονέων και εκπ/κών, με πούλμαν, στην Περιφέρεια για παράσταση διαμαρτυρίας μετά από κάλεσμα Δ.Ο.Ε, Ο.Λ.Μ.Ε.
·        Παραβρεθήκαμε στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων όπου εκθέσαμε τα προβλήματα και ζητήσαμε αποφάσεις. Ελευσίνα κι Ασπρόπυργος ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα.
·        Αιτήματα για εκ νέου συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, μετά τη δεύτερη πρόταση του Δ/ντή Δ/νσης, όπου και απορρίφθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
·        Ανακοινώσεις και δελτίο τύπου στον τοπικό έντυπο τύπο.
·        Συνεντεύξεις από την Πρόεδρο και ένα μέλος του Δ.Σ στο ΑΤΤΙΚΑ T.V
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από 8/12/10 έως 3/5/11 πραγματοποιήθηκαν 13 συνεδριάσεις του Δ.Σ ( το ένα μέλος της ΠΑΣΚ απουσίαζε στις 9 και το άλλο στις 5).  Την προηγούμενη χρονιά, με πρόεδρο της ΠΑΣΚ, πραγματοποιήθηκαν 11 συνεδριάσεις  από 14/12/09 έως 23/11/10 και πολλές απ’ αυτές με κάλεσμα της αντιπροέδρου ή μελών του Δ.Σ.
Είναι εμφανές ότι στα παραπάνω δεν υπάρχουν «λαϊκισμός», «φαρισαϊσμός» ούτε και όλα τ’ άλλα για τα οποία κατηγορείτε το Δ.Σ και άρα και τους δικούς σας εκπροσώπους.
Την ώρα που δεχόμαστε πρωτοφανή επίθεση και γινόμαστε θύματα της καπιταλιστικής κρίσης, την ώρα που απαξιώνεται η μόρφωση, που κόβουν μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, γιατί η ΠΑΣΚ επιλέγει με την ανακοίνωσή της να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους;
Γιατί θέλει προφανώς να αποποιηθεί της ευθύνης της ότι όχι μόνο δεν προετοίμασε την αντίδραση των εκπαιδευτικών από κοινού με το εργατικό λαϊκό κίνημα, αλλά συνέβαλε στο πέρασμα της κυρίαρχης πολιτικής αποδεχόμενη βασικές πλευρές της ή εξωραΐζοντας άλλες και βάζοντας πλάτη να υλοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Ενώ με την παρουσία της στο Δ.Σ. και στα σχολεία θα έπρεπε να παλεύει για τη συσπείρωση και οργάνωση των συναδέλφων, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που λεηλατεί τη ζωή μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

                                                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                         ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.