Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠ/ΚΩΝ  Π.Ε.
       «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γρ. Π.Ε. Α΄ Αθήνας
 Ζηνοδώρου & Ιφιγενείας
 Τ. Κ. 10442     Αθήνα
 Τηλέφωνο - Φαξ: 2105151072    
  e-mail: sylaristo@gmail.com                                           
                                                                 ΨΉΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Βασιλική  Γκίκα, μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής και ζητάει να σταματήσει η δίωξη και η ΕΔΕ εναντίον της. Ζητάμε να παραμείνει στο σχολείο που τοποθετήθηκε και να μην απομακρυνθεί χωρίς τη θέλησή της.
Εδώ και μήνες η αναπληρώτρια δασκάλα Βασιλική Γκίκα μέλος του Συλλόγου Π.Ε. Δυτικής Αττικής βιώνει μια κατάσταση διαρκούς πίεσης στο χώρο εργασίας της με στόχο την απομάκρυνση, παρά τη θέλησή της, από το σχολείο στο οποίο έχει κληθεί να εργαστεί.
Η συναδέλφισσα αποφοίτησε το 2010 από το ΠΤΔΕ και προσλήφθηκε φέτος για πρώτη φορά στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια μέσω ΕΣΠΑ στον τομέα της παράλληλης στήριξης στο Δημοτικό Σχολείο Βιλλίων προκειμένου να παράσχει παιδαγωγική υποστήριξη σε μαθητή της ΣΤ’ τάξης με σοβαρές κινητικές και νοητικές ιδιαιτερότητες. Στην περίπτωση της συναδέλφισσας Βασιλικής Γκίκα η εκπαιδευτική πολιτική του κράτους, που δεν παρέχει καμία ουσιαστική υποστήριξη στο έργο των συναδέλφων  και η απουσία του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού, είχε ως αποτέλεσμα την εχθρική αντιμετώπισή της από τους γονείς του μαθητή της. Με το επιχείρημα πως δεν είναι δασκάλα ειδικής αγωγής  προχώρησαν σε εξώδικο στο ΥΠΔΒΜΘ εναντίον της καταγγέλλοντας την άρνηση της συναδέλφισσας να μετακινεί το μαθητή στα διαλείμματα, την ίδια στιγμή που την καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη μετακίνησή του. Συνέπεια της καταγγελίας τους ήταν η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που έχει ήδη ολοκληρωθεί, και στη συνέχεια η διενέργεια ΕΔΕ εναντίον της με εντολή του προϊσταμένου.
Ως εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουμε την αγωνία των γονέων για τη μόρφωση των μαθητών με αναπηρίες, αλλά δηλώνουμε πως δε θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της διαρκούς υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η λύση δεν είναι τα εξώδικα και οι ΕΔΕ κάθε φορά που το κράτος αποτυγχάνει να προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για όλα τα παιδιά. Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, τα ασαφή θεσμικά πλαίσια, η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι οι αιτίες των προβλημάτων. Την κύρια και ουσιαστική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας.
Το εκπαιδευτικό κίνημα δε θα επιτρέψει την τρομοκράτηση και τη δίωξη της συναδέλφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.