Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ Ν.ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 25/02/2011


ΘΕΜΑ 1ο: «Πρόταση μετακίνησης εκπ/κού Κλάδου ΠΕ70 (Δ/λων) εντός ΠΥΣΠΕ με αίτησή του»

Δάσκαλος μετακινήθηκε από σχολείο των Άνω Λιοσίων σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετά από αίτηση του. Απόφαση ομόφωνη.



ΘΕΜΑ 2ο: «Γνωμοδότηση επί αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών»

Αναγνωρίστηκε ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό. Απόφαση ομόφωνη.


Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 4/03/2011


ΘΕΜΑ 1ο: «Διαμόρφωση πρότασης επί εισηγήσεως για απόσπαση εκπ/κού Κλάδου ΠΕ 70 (Δ/λων) του Δημοτικού Σχολείου Βιλίων»

Υπήρξε εισήγηση του ανακριτή της ΕΔΕ που διεξάγεται στα Βίλια για απομάκρυνση της εκπαιδευτικού προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή της ΕΔΕ. Η εκπαιδευτικός ήρθε με δικηγόρο προκειμένου να υποστηρίξει τη μη μετακίνησή της. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν διάτρητη καθώς:
·        Ο ανακριτής δεν εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους η μετακίνηση της συναδέλφου θα διευκόλυνε τη διεξαγωγή της ΕΔΕ
·        Ο φάκελος της προκαταρκτικής έρευνας δε δόθηκε στα μέλη του ΠΥΣΠΕ ώστε να διαπιστώσουν την αναγκαιότητα ή μη της μετακίνησης (ο πρόεδρος υποστήριξε ότι στο φάκελο της προκαταρκτικής έρευνας φαινόταν η ανάγκη μετακίνησης)
·        Ο φάκελος της προκαταρκτικής έρευνας δε δόθηκε στην εκπαιδευτικό παρόλο που υπήρξε σχετική αίτηση
Ο δικηγόρος ζήτησε αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να δοθεί ο φάκελος. Υπέρ της αναβολής ψήφισαν 2 (οι αιρετοί). Κατά τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ. Επομένως, η διαδικασία συνεχίστηκε.
Ο πρόεδρος εισηγήθηκε υπέρ της πρότασης του ανακριτή. Στην τελική ψηφοφορία δεν έγινε δεκτή η πρόταση για μετακίνηση με ψήφους 3-2 (κατά ψήφισαν οι 2 αιρετοί και ακόμη ένα μέλος του ΠΥΣΠΕ).
Η πολιτική της διοίκησης να μετακινεί συναδέλφους κάθε φορά που υπάρχει κάποια ΕΔΕ και εμπλέκονται γονείς, είναι μία λογική πειθαρχικών ποινών που επιβάλλονται στους συναδέλφους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας με στόχο να μην υπάρχουν ενοχλήσεις και διαμαρτυρίες από τους γονείς. Έτσι, ο κάθε εκπαιδευτικός γίνεται εξιλαστήριο θύμα μιας προβληματικής κατάστασης που πολύ συχνά έχει τις ρίζες της σε πολικές και μεθοδεύσεις του υπουργείου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν απόρροια της πολιτικής που ακολουθήθηκε φέτος σε σχέση με την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη. (Αυτό υποστήριξα και στην τοποθέτηση μου).
Το σημαντικό στην όλη διαδικασία ήταν ότι στη συνεδρίαση παρίσταντο ένα μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και ένα της ΑΔΕΔΥ, ενώ και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών της περιοχής εξέφρασε τις θέσεις του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Επιτέλους σπάει το άβατο των υπηρεσιακών συμβουλίων!!! Νομίζω ότι δώσαμε μία πολύ σημαντική μάχη τόσο για τη συνάδελφο, όσο και συνολικότερα για τη λειτουργία των συμβουλίων.  

Δούκα Ευαγγελία
αιρετός του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής,
εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο
ΠΛΕΥΣΗ στην εκπαίδευση,
Αυτόνομη Παρέμβαση,
Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.