Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θεωρούμε απαράδεκτη την ύπαρξη μιας ακόμα ελαστικής εργασιακής σχέσης στην εκπαίδευση. Η απόφαση του υπουργείου να προσλάβει πάνω από 5.500 αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου που δε θα αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ), που θα καλύψουν σταθερές και όχι έκτακτες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι πρωτοφανής χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο σχολείο.
Οι εργασιακές συνθήκες του ιδιωτικού τομέα εισβάλλουν γοργά και βίαια στην εκπαίδευση. Οι εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ δουλεύουν ήδη τρεις μήνες απλήρωτοι, χωρίς να γνωρίζουν πώς και πότε θα πληρώνονται. Καλούνται σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός ωραρίου εργασίας, χωρίς υπερωριακή αποζημίωση, που χαρακτηρίζονται υποχρεωτικά παραβιάζοντας ακόμα και τον 1566 που αναφέρεται με σαφήνεια στο εργασιακό 6ωρο των εκπαιδευτικών. Η Συλλογική Σύμβαση που έστειλε αρχικά το υπουργείο παιδείας ήταν … λευκή, δεν είχε ούτε καν τα απαιτούμενα από το εργατικό δίκαιο στοιχεία (μισθός, χρόνος πληρωμής κ.λπ.). Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες του υπουργείου παιδείας να σπάσει σε πολλά κομμάτια τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.
Κι όμως, σε μια εποχή που οι συλλογικές συμβάσεις απειλούνται, οι μισθοί και τα επιδόματα ψαλιδίζονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, ο αγώνας αποδεικνύεται ο μόνος νικηφόρος δρόμος. Χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική κινητοποίησή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, την άρνηση να υπογράψουν την εργασιακή  εξαθλίωση, που ανάγκασε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει τις λευκές συμβάσεις και να πάρει πίσω τα σχέδια και τις προθέσεις του για απλήρωτες αργίες, για μειωμένα ένσημα.
Στο δρόμο που χαράξαμε όλοι μαζί συνεχίζουμε. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·        Ενιαία συλλογική σύμβαση για όλους τους αναπληρωτές με βάση το καθεστώς εργασίας αναπληρωτών μέσω τακτικού προϋπολογισμού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Καμία υπογραφή παρουσιολογίου.
·        Ορισμός νέων οργανικών θέσεων και μόνιμοι μαζικοί διορισμοί.
·        Καμία συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός ωραρίου εργασίας.
·        Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
Δηλώνουμε ότι ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σχολείο είναι μέλη του Συλλόγου μας και δε θα επιτρέψουμε τον εκβιασμό και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Θα υπερασπίσουμε την πλήρη εναρμόνιση των όρων εργασίας των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση με αυτά των μονίμων.
     Στηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας και καλούμε:

·        όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι και να μην αναλάβουν να αναπληρώσουν καμία διδακτική ώρα συναδέλφου ΕΣΠΑ που έχει προβεί σε επίσχεση.
·        όλους τους συναδέλφους διευθυντές να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα ανεβάζοντας το ωράριο των τάξεων και σεβόμενοι το διδακτικό ωράριο, όπως  πιστεύουμε πως κάνουν μέχρι τώρα σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ για τα εργασιακά δικαιώματα, που είχε αποσταλεί στα σχολεία το Σεπτέμβρη (ΔΟΕ, Αρ.Πρωτ. :1211,  2/9/2010)




   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                              ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.