Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

                      ΠΡΟΣ: μέλη Συλλόγου
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Γιατί ο προϋπολογισμός του 2011 είναι κοινωνική λεηλασία !
Μείωση ρεκόρ για την τελευταία 35ετία με περικοπές της τάξης του -12 έως -18% είναι ο μποναμάς του προϋπολογισμού του Μνημονίου για την Παιδεία. Η πρόβλεψη για το 2011 είναι μόλις 6,2 δισ. ευρώ από 7,1 δισ.  πέρσι. Για πρώτη φορά έχουμε μείωση των δαπανών σε απόλυτες τιμές,  εκτός από μείωση ποσοστού.
Γιατί σχολείο του ΔΝΤ σημαίνει οικονομική ασφυξία
Γιατί βρισκόμαστε στο Δεκέμβρη, αλλά ακόμη υπάρχουν κενά στα σχολεία. Γιατί, προβλέπονται 300 εκατομμύρια λιγότερα για λειτουργικές δαπάνες από τις ήδη μειωμένες του 2010. Η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, δηλαδή η ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις του μνημονίου, θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στα σχολεία. Ο έλεγχος των οικονομικών επιχειρείται να αφαιρεθεί από τη σχολική μονάδα με την προώθηση της κατάργησης των σχολικών επιτροπών και της λειτουργίας μιας κεντρικής δημοτικής επιτροπής παιδείας στα πλαίσια του «Καλλικράτη». Αποτέλεσμα (αλλά και στόχος τους) είναι η μεταφορά του οικονομικού κόστους στις πλάτες (ή μάλλον στις τσέπες) των γονιών! 
Γιατί οι εκπαιδευτικοί του μέλλοντος θα είναι..από ΕΣΠΑ
Η απόφαση του υπουργείου να προσλάβει αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου που δε θα αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είναι παραπέρα επιδείνωση της μέχρι σήμερα κατάστασης. Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί μέσω ΕΣΠΑ, δουλεύουν ήδη δυο μήνες απλήρωτοι, έχοντας υπογράψει ατομικές συμβάσεις. Το πλήρες «μνημονιακό» πάγωμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα πολλαπλασιαστεί η ελαστική εργασία (από ΕΣΠΑ) και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Γιατί προγραμματίζουν νέες περικοπές μισθών με όχημα το «νέο μισθολόγιο»
Με αυθαίρετες συγκρίσεις  και  υπολογισμούς προσπαθούν να αποκρύψουν την απλή αλήθεια: ότι το 80% των δημοσίων υπαλλήλων πληρώνεται μισθούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ε.Ε. (λιγότερα από 1.300 € το μήνα). Τους μισθούς αυτούς σκοπεύουν να περικόψουν με το νέο μισθολόγιο. Σκοπεύουν: Α) Να δημιουργήσουν για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο μισθούς οριακής επιβίωσης Β) Να περικόψουν το μεγαλύτερο μέρος  των επιδομάτων συμπεριλαμβανόμενων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και απεργίες διάρκειας (1988, 1990, 1997, 2006). Γ) Να δοθεί η δυνατότητα για σύνδεση μισθού-βαθμού (με το ιδεολόγημα της αξιολόγησης).
Γιατί προγραμματίζουν την κατάργηση της μονιμότητας και απολύσεις στο Δημόσιο.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αναπαράγουν με κάθε ευκαιρία τα κυβερνητικά ψεύδη για τον «υπέρογκο» αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, και κάθε άλλη συκοφαντία θα βοηθήσει το νέο γύρο επίθεσης στον δημόσιο τομέα. Τα αποτελέσματα της απογραφής απέδειξαν ότι το σύνολο των υπαλλήλων είναι 768.009. Δηλαδή: μόνιμοι υπάλληλοι, δικαστικοί, στρατιωτικοί κα 625.738 (εκ των οποίων πάνω από 160.000 είναι όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων), ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου 53.833, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 44.811, συμβασιούχοι έργου 14.345, αιρετοί 12.609 και άλλες ολιγάριθμες κατηγορίες. Τα συμπεράσματα επίσημων ερευνών, εμφανίζουν την Ελλάδα στη 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών! Αλλά όλα αυτά έχουν μικρή σημασία για την κυβέρνηση.
Γιατί όποιος νομίζει ότι η επίθεση έχει «πάτο», είναι γελασμένος.
Στις 1/12/2010, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε αιφνιδιαστικά ένα τετρασέλιδο κείμενο με τίτλο «Αναβάθμιση της διοίκησης της εκπαίδευσης», ζητώντας να τοποθετηθούν όλοι εντός εννέα ημερών, για να νομοθετήσει. Εν συντομία, προτείνει: Αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών («εξορθολογισμός»), αύξηση των αρμοδιοτήτων των διευθυντών, μείωση των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου Διδασκόντων, αυτονόμηση της σχολικής μονάδας στη διαχείριση των πιστώσεων με βάση την διαδικασία αυτοαξιολόγησης, ενοποίηση – συγχώνευση σχολείων.
Γιατί, ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ σημαίνει –υποβάθμιση!
Υποχρεωτικό το ένα έτος της προσχολικής αγωγής; Πώς; Κανένα καινούριο νηπιαγωγείο δεν ιδρύθηκε και οι κληρώσεις για τα νήπια και τα (ελάχιστα) προνήπια έγιναν πια «καθεστώς». Δεν έχουμε κατοχυρωμένο διδακτικό ωράριο. Κανένα νέο σχολείο και νηπιαγωγείο δε θα ιδρυθεί το 2011 αφού υπάρχει στρογγυλό μηδενικό στις δαπάνες για ανέγερση νέων κτιρίων και αγορά ακινήτων στον τακτικό προϋπολογισμό.
Γιατί κάθε κοινωνική ανάγκη βγαίνει στο σφυρί!
Όλα μπαίνουν σε τροχιά ξεπουλήματος. Δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εταιρίες ύδρευσης, ενέργεια, υπηρεσίες υγείας, συγκοινωνίες, σχολεία και πανεπιστήμια είτε θα πουληθούν/εκχωρηθούν σε ιδιώτες για άμεσα έσοδα, με πρόσχημα το χρέος, ή θα βρίσκουν ιδίους πόρους χαρατσώνοντας κάθε εργαζόμενο.
Γιατί μας τα παίρνουν από παντού!  
Ο προϋπολογισμός του 2011 αυξάνει κάθε φορολογία φυσικών προσώπων (άμεσοι φόροι +6,5%, έμμεσοι φόροι +1,6%, ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής από 11% στο 13% και ενιαίος ΕΦΚ στα καύσιμα) ενώ μειώνει τη φορολογία κερδών των επιχειρήσεων από το 24% στο 20%! Αυτό ονομάζεται δίκαιο φορολογικό σύστημα!
Γιατί μας κοροϊδεύουν, ότι τα δάνεια είναι για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις!
Τα μαθηματικά είναι απλά: Ο φετινός προϋπολογισμός έχει δαπάνες 120 δις ευρώ. Μόνο τα 55 δις ευρώ είναι το μισθολογικό, λειτουργικό και επενδυτικό κόστος του δημόσιου τομέα. Μάλιστα από τα 55 αυτά δις μέρος τους είναι επιδοτήσεις διαφόρων φύσεων προς το κεφάλαιο (αναπτυξιακός νόμος, σύστημα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας) και θα μπορούσαν να αναδιανεμηθούν προς όφελος των εργαζόμενων. Τα υπόλοιπα 65 δις από τα 120 είναι τόκοι και χρεολύσια! Από αυτά 36 δις είναι τα δάνεια που λήγουν το 2011.
Το σύνολο των εσόδων είναι πάλι….55 δις ευρώ παρά την προκλητική φοροασυλία των κερδών και την φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων. Σε οικονομοτεχνικό τουλάχιστον επίπεδο ο προϋπολογισμός είναι ισολογισμένος αφού οι δαπάνες καλύπτονται από τα έσοδα. Τα νέα δάνεια (συμπεριλαμβανομένου αυτών του μνημονίου) είναι μόνο για την αποπληρωμή των παλιότερων.
Γιατί χρέος και έλλειμμα δεν είναι δικά μας.
Ως δημοσιονομικούς στόχους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέτει στον προϋπολογισμό της μείωση του ελλείμματος και την ομαλή αποπληρωμή του χρέους. Επιχειρεί να μας πείσει μέσω ευτραφών στελεχών της πως «μαζί τα φάγαμε» και πως τώρα για τη σωτηρία της χώρας πρέπει να κάνουμε θυσίες. Θυσίες που θα παραταθούν χρονικά για πολλά χρόνια αφού ήδη εξυφαίνεται η επιμήκυνση του μνημονίου μέχρι τουλάχιστον το 2024. Θυσίες εμείς για τα κέρδη των τραπεζών, για απαλλαγές φόρων και εισφορών των επιχειρήσεων, για θαλασσοδάνεια των αναπτυξιακών νόμων και των εγγυήσεων του δημοσίου…Ανερυθρίαστα μας λένε πως το χρέος θα αυξάνεται συνεχώς για τα επόμενα χρόνια! Το 2009 290 δις, το 2010 330δις, το 2011 348δις. Γιατί, ο υποτιθέμενος σωτήριος μηχανισμός στήριξης δεν είναι κάτι άλλο από καθαρή τοκογλυφία.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!
Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους! Το προσκλητήριο υπεράσπισης της ζωής μας γράφει:  
στις 15/12 ΑΠΕΡΓΙΑ και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ.
Στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη δε μας καλεί ούτε ο Παναγόπουλος και η ΓΣΕΕ, ούτε οι ΑΔΕΔΥ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μας καλεί η πραγματικότητα, μας καλεί το μέλλον για να τους εμποδίσουμε να το σαρώσουν.
Οι λαοί στην Ευρώπη από την Ιρλανδία και τη Βρετανία μέχρι την Ιταλία τη Γαλλία την Πορτογαλία διαδηλώνουν και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν τη ζωή τους και δεν θα παραδοθούν στην κοινωνική κόλαση.
Στις 15 του Δεκέμβρη, στον ίδιο δρόμο πρέπει να βαδίσουμε και εμείς.
ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: 10.30 π.μ. στο Μουσείο με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.