Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 13/04/2022

Αρ. Πρωτ.: 202                

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

697 588 5518

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

 

ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ »

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ" πραγματοποίησε την Παρασκευή 8/4 διαμαρτυρία στον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας λόγω των οξυμένων κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής μας!

Πιο συγκεκριμένα θέσαμε τα ζητήματα:

·       Των κενών στα σχολεία λόγω  covid, τα οποία δεν καλύπτονται από τη Διεύθυνση, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταστρατηγείται το ωράριο των εκπαιδευτικών και να υποβαθμίζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση προς τους μαθητές μας.

·       της μη λειτουργίας τριών (3) ΤΕ (Τμήμα ένταξης) χωρίς να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα για την στελέχωση τους, η οποία λειτουργεί εις βάρος των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα προβλήματα  για την ουσιαστική τους ένταξη σε μαθησιακό και κοινωνικό επίπεδο.

·       για την διενέργεια ενός (1) self test την εβδομάδα, την στιγμή που οι μολύνσεις απο τον covid -19 είναι πολύ υψηλές και τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι συνεχή! 

·       για τα κενά που υπάρχουν στις παράλληλες στηρίξεις στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία, τα οποία ακόμα και τώρα δεν έχουν καλυφθεί

·       για την ίδρυση και λειτουργία νέων  ΤΕ στα Δημοτικά, αλλά κυρίως στον χώρο των νηπιαγωγείων που η κατάσταση είναι έκρυθμη, καθιστώντας κομβικής σημασίας την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση στις μικρές ηλικίες.

·       για την στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής καθώς επίσης και σε όλες τις σχολικές μονάδες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στους μαθητές μας. 

Σε όλη αυτήν την κατάσταση, η απάντηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ήταν ότι δεν υπάρχουν κενά!

Απαιτήσαμε να γίνονται 2 selftest την εβδομάδα με ευθύνη του ΕΟΔΥ στα σχολεία καθώς και να δίνονται μάσκες υψηλής προστασίας σε όλα τους μαθητές δωρεάν και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανα τάξη.

Ειδικά για τα σχολεία της περιοχής όπου φοιτούν Ρομά μαθητές ζητήσαμε να υπάρχει σχολικός ιατρός και σχολικός νοσηλευτής καθημερινά για την διενέργεια των self test. Επίσης, να υπάρχει μόνιμα ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για τα οξυμμένα ζητήματα που υπάρχουν.

Να επανέλθει η καραντίνα στις 10 μέρες για όλους τους εργαζόμενους και τους μαθητές, χωρίς να υπάρξει καμία περικοππή του μισθού στους εργαζόμενους.

Να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα κενά σε ΟΛΑ τα σχολεία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.