Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 01/04/2022

Αρ. Πρωτ.: 195                

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

697 588 5518

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

 

ΘΕΜΑ: «ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ»

Απεργία σταθμός

Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις αντεργατικές πολιτικές της με στοχευμένες επιθέσεις, ιδιωτικοποιήσεις και διάλυση του κοινωνικού κράτους. Ο μόνος κλάδος του Δημοσίου Τομέα που ενισχύεται είναι τα σώματα καταστολής και οι ένοπλες δυνάμεις για να χρησιμοποιηθούν εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.

Η δημόσια υγεία, η παιδεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές καταρρέουν με αντίτιμο ανθρώπινες ζωές, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, οι δημόσιοι χώροι ξεπουλιούνται και το βαφτίζουν ανάπτυξη.

Να πιάσουμε το νήμα της 11 του Οκτώβρη

Η καθολική συμμετοχή σε αυτή την απεργία και η τεράστια πορεία  προς τη Βουλή έδωσαν  τα καύσιμα όλο αυτό το διάστημα στη μάχη μας  ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης και έδειξαν την πλήρη αντίθεση του κόσμου της εκπαίδευσης στα σχέδια της Κεραμέως.

Η απεργία στις 6 του Απρίλη πρέπει να πετύχει

Είναι ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, να πάρουμε δύναμη και αισιοδοξία για την αγωνιστική συνέχεια με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Απεργούμε  ενάντια στον πόλεμο και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας και να κλείσουν όλες οι βάσεις, να σταματήσουν οι εξοπλισμοί.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια σε καύσιμα, τρόφιμα, λογαριασμούς, ενοίκια. Πάνω από 1-2 μισθοί ετησίως υπολογίζονται οι απώλειες στο μέσο εργατικό εισόδημα μόνο από τις  πρόσφατες  ανατιμήσεις .

Απεργούμε ενάντια στο νομό Χατζηδάκη  που ποινικοποιεί την απεργία και την συνδικαλιστική δράση. Την εφαρμογή  του την είδαμε στο σύρσιμο των ομοσπονδιών στα δικαστήρια  και η στοχοποίηση των 114 προϊσταμένων και διευθυντών που συμμετείχαν στην απεργία αποχή. Κανένα σωματείο δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ που ζητά το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Απεργούμε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στην υγεία. Η αποτυχία της στην  διαχείριση της πανδημίας είναι η μόνη υπεύθυνη για τους χιλιάδες νεκρούς. Παράλληλα διαλύει τα νοσοκομεία μέσω ΣΔΙΤ καί των ιδιωτικών χειρουργείων.

Απεργούμε απέναντι στην διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση,  το σύστημα Πίζα,η τράπεζα θεμάτων, η βάση του 10,  οι τρίμηνες συμβάσεις σημαίνουν χειρότερη και λιγότερη παιδεία για τους μαθητές μας  και εργασία χωρίς δικαιώματα για εμάς

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα στην αλαζονεία της πιστεύει ότι, επειδή έχει την ανοχή της αντιπολίτευσης και της γραφειοκρατικής ηγεσίας των συνδικάτων, μπορεί να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό. Η οργή όμως ξεχειλίζει και πρέπει να βρει διέξοδο, να γίνει οργανωμένη εργατική δράση, να συνεχίσει και να ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Όχι στον πόλεμο-καμία εμπλοκή της χώρας μας

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Μείωση των τιμών

Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

Ενίσχυση  του ΕΣΥ

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.