Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Κινητοποίηση 15/12

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 14/12/2020

Αρ. Πρωτ.: 94               

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ: Τα μέλη του

 

       ΚΟΙΝ: Δ.Ο.Ε., Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας

 

 

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός δεν θα περάσει!

Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης!

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις! Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

Τρίτη 15/12 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος,  ώρα 12.00 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις)

Μεσούντος του δεύτερου lock down και παρά τις απαγορεύσεις βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση στην εξέλιξη της πανδημίας. Ο απολογισμός είναι τραγικός. Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους και οι ελλείψεις σε προσωπικό και ΜΕΘ αναδεικνύονται με τον πιο τραγικό τρόπο.

Τα σχολεία με απόφαση  της κυβέρνησης δεν θα επαναλειτουργήσουν πριν το νέο έτος. Επιβεβαιώνονται καθημερινά και με τραγικό τρόπο τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος  για άμεση λήψη όλων των  μέτρων  προστασίας με μείωση των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όλους και ένταξη υγειονομικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που κυβέρνηση και υπουργείο αγνόησαν προκλητικά και κατέληξαν να βάλουν και το σχολείο σε καραντίνα.

Καθημερινά αποδεικνύεται στα μάτια όλο και περισσότερων ότι η μόνη έγνοια αυτής της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων , των ΜΜΕ και των Κλινικαρχών. Τα επιτελεία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν χάνουν ούτε στιγμή, προχωρώντας με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση όλης της αντιλαϊκής ατζέντας.

Η επιβεβαίωση αυτών των αντιδραστικών, νεοσυντηρητικών επιλογών έρχεται με την κατάθεση του οικονομικού προϋπολογισμού για το 2021 που ψηφίζεται στη Βουλή τις επόμενες μέρες με ακόμα μεγαλύτερες περικοπές για την Υγεία αντί για κατεπείγουσα αύξηση των δαπανών για προσλήψεις προσωπικού και νέες ΜΕΘ  όπως και για την Παιδεία όπου η μείωση των δαπανών θα φτάσει το 7,7%.

Λεφτά όμως υπάρχουν για να επιδοτήσουν με εκατομμύρια την Aegean και τις διάφορες εταιρίες που λυμαίνονται τα αεροδρόμια, όπως επίσης υπάρχουν και για να μπορούν να δοθούν κρατικές εγγυήσεις για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης μείωση στις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση ανοίγοντας τον δρόμο για το πέρασμα των επικουρικών συντάξεων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι δαπάνες για εξοπλισμούς με παραγγελίες από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για μαχητικά αεροπλάνα και φρεγάτες.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές είναι ώρα να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ώστε τα πράγματα να πάνε στην αντίθετη κατεύθυνση. Μόνο έτσι θα υπάρξει διέξοδος από την μαυρίλα της πανδημίας που θεωρείται ευκαιρία για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα και νομοθετήματα χωρίς αντιδράσεις.

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης  κλιμακώνουμε τους αγώνες μας  συλλογικά , δυναμικά και ανυποχώρητα

Απαιτούμε:

  • Γενναία χρηματοδότηση και μαζικούς διορισμούς – προσλήψεις  γιατρών , νοσηλευτών , εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, ελεγκτές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τον έλεγχο των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, προσωπικό στα ΜΜΜ.
  • Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα τώρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που διεκδικεί το εκπαιδευτικό κίνημα (μείωση μαθητών στην τάξη 15 μαθητές και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό).
  • Να προχωρήσουν σε μαζικά δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος.
  • Να μην περάσει ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2021 που χτυπά αλύπητα   μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα.

Συμμετέχουμε μαζικά στη κινητοποίηση των σωματείων την Τρίτη 15/10 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12.00 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις)

Αγώνας για Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Δικαιώματα !

Δεν  θα περάσουν πάνω από τις ζωές μας!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

         ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                           ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.