Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Για το κρούσμα σε σχολείο του συλλόγου μας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 26/09/2020

Αρ. Πρωτ.: 79                

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «Κρούσμα σε σχολείο του συλλόγου μας»

 

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

για την υγεία και την ασφάλεια εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε Δημοτικό Σχολείο του Συλλόγου μας. Άμεσα η διεύθυνση του σχολείου, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στα σχολεία καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης τους από τις αρμόδιες αρχές χωρίς τη διενέργεια επαρκή αριθμού διαγνωστικών τεστ και χωρίς τη λήψη όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανάλγητη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία πολιτική της κυβέρνησης. Με δυο λόγια και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει όρους λειτουργίας των σχολείων και υγειονομικά πρωτόκολλα που υποτάσσονται στο οικονομικό κριτήριο των περικοπών και της λιτότητας καθώς και της περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας. Το ΥΠΑΙΘ με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, διεκδικούμε τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την διασφάλιση της υγείας εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Απαιτούμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, αξιοποίηση διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία, πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

         ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                     ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.