Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Τοποθετήσεις αναπληρωτών της αδιαφάνειας και της εξαπάτησης! Τα εκρηκτικά κενά της περιοχής προσπαθεί να κουκουλώσει ο κ.Κάππος! Ο διευθυντής εκπαίδευσης βάζει πλάτες και συναινεί στο παιχνίδι εντυπώσεων της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων με όλους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, δηλώνοντας πως «το κάτι είναι προτιμότερο από το τίποτα»! Να γίνουν όλες οι τοποθετήσεις όλων των αναπληρωτών/τριων με βάση τα συνολικά κενά και όχι αυτά που επέβαλε ο διευθυντής εκπαίδευσης! Να δοθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη και να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 με βάση τις δηλώσεις τους! Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν στην πράξη τις τοποθετήσεις, που επιχειρεί ο διευθυντής παρακάμπτοντας τις δηλώσεις προτίμησης, καταθέτοντας μαζικά ενστάσεις και καλούμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2/9 στις 11πμ στη διεύθυνση ΤΩΡΑ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία! ΤΩΡΑ κάλυψη όλων των κενών!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 1/9/2020

Αρ. Πρωτ.: 62                

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

 

 

 

Τοποθετήσεις αναπληρωτών της αδιαφάνειας και της εξαπάτησης!

Τα εκρηκτικά κενά της περιοχής προσπαθεί να κουκουλώσει ο κ.Κάππος!

Ο διευθυντής εκπαίδευσης βάζει πλάτες και συναινεί στο παιχνίδι εντυπώσεων της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων με όλους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, δηλώνοντας πως «το κάτι είναι προτιμότερο από το τίποτα»!

Να γίνουν όλες οι τοποθετήσεις όλων των αναπληρωτών/τριων με βάση τα συνολικά κενά και όχι αυτά που επέβαλε ο διευθυντής εκπαίδευσης!

Να δοθούν όλα τα κενά στην παράλληλη στήριξη και να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 με βάση τις δηλώσεις τους!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν στην πράξη τις τοποθετήσεις, που επιχειρεί ο διευθυντής παρακάμπτοντας τις δηλώσεις προτίμησης, καταθέτοντας μαζικά ενστάσεις και καλούμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2/9 στις 11πμ στη διεύθυνση

ΤΩΡΑ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία! ΤΩΡΑ κάλυψη όλων των κενών!



Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31/8, παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση ΠΕ Δυτ. Αττικής των δύο εκπαιδευτικών σωματείων και αναπληρωτών συναδέλφων. Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον διευθυντή εκπαίδευσης καταθέσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας, αναδείξαμε τα τεράστια και χρόνια προβλήματα της περιοχής και απαιτήσαμε την άμεση επίλυσή τους. Συγκεκριμένα:

1.       Καταγγείλαμε συνολικά τον τρόπο που η διεύθυνση, και συγκεκριμένα ο νέος διευθυντής Ιωάννης Κάππος, επιχειρεί να αποκρύψει τα προβλήματα και τις ελάχιστες προσλήψεις της α΄ φάσης και με τις ενέργειές του να στείλει μήνυμα προς την Υπουργό Παιδείας πώς όλα βαίνουν καλώς! Την ίδια στιγμή ως νέος «άρχων» στην περιοχή επιχειρεί να αμφισβητήσει την κεκτημένη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών από το ΠΥΣΠΕ, με έλεγχο των κενών και των δηλώσεων των εκπαιδευτικών, γυρίζοντας την διεύθυνση Δυτικής Αττικής 10 χρόνια πίσω! Κάθε σχολική χρονιά τα σχολεία μας βρίσκονται αντιμέτωπα με εκρηκτικά κενά που χωρίς τις προσλήψεις εκατοντάδων αναπληρωτών κυριολεκτικά δεν μπορεί να λειτουργήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ! Τα φθηνά και προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κεραμέως για έναρξη των σχολείων με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, δεν πείθουν κανέναν όταν μόνο στην Δυτική Αττική τα κενά -με βάση τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης κι όχι υπολογίζοντας τις ανάγκες με βάση τις πάγιες θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος ανέρχονται σε 150.

2.        Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες να δώσουμε μαζικό και αποφασιστικό μήνυμα: Να είναι βέβαιος ο κ. Κάππος πως θα μας βρει απέναντί του!

3.    Σχετικά με τις παράλληλες στηρίξεις, ο διευθυντής εκπ/σης μας δήλωσε πως ακολούθησε με ευλάβεια την αδιανόητη, μακριά από κάθε παιδαγωγική αλλά και κάθε λογική «εισήγηση» του κ. Βενέτη για την κάλυψη των παράλληλων στηρίξεων, σύμφωνα με την οποία δεν κοινοποιήθηκε το σύνολο των αναγκών αντίθετα ανακοινώθηκαν κενά ίσα με τον αριθμό των προσλήψεων. Από την πλευρά μας καταγγείλαμε την αδιανόητη και επικίνδυνη «εισήγηση» του ΚΕΣΥ, δηλώσαμε πως είναι απαράδεκτη η λογική διάκρισης των αναγκών για παράλληλες στηρίξεις σε περισσότερο και λιγότερο επιτακτικές, τακτική που έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα παιδιά να μην είχαν ποτέ παράλληλη στήριξη όλα τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τις οικογένειες τους σε αναζήτηση άλλων λύσεων, και απαιτήσαμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κενά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να δηλώσουν εκ νέου τις προτιμήσεις τους.

4.    Για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ70, ο διευθυντής μας δήλωσε ότι έκανε χρήση του διευθυντικού δικαιώματος και της υπερεξουσίας που του έδωσε το Υπ. Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο, και παρότι στο όνομα της διαφάνειας έδωσε το σύνολο των κενών στους εκπαιδευτικούς, στην συνέχεια «αξιολόγησε» τις ανάγκες της περιοχής και αποφάσισε ποια σχολεία δεν θα έχουν δασκάλους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ισομοιράζοντας τα 58 (τουλάχιστον) κενά σε όλα τα σχολεία! Έτσι ενώ συνάδελφοι μπορούσαν να τοποθετηθούν για παράδειγμα σε σχολεία του Ασπρόπυργου βρέθηκαν στα Μέγαρα, εκπαιδευτικοί που μπορούσαν να βρίσκονται σε σχολεία που εργάζονταν τις προηγούμενες χρονιές και να αναλάβουν εκ νέου την τάξη τους μετακινούνται σε άλλα σχολεία! Δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει πως η επιλογή του στηρίχτηκε στην λογική πως «το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα!».

Στην επίμονη απαίτησή μας να τοποθετηθούν ΞΑΝΑ οι συνάδελφοι με βάση τις δηλώσεις τους, καθώς είναι ευθύνη του υπουργείου η μη κάλυψη όλων των κενών, μας δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατότητα να εξεταστούν αιτήσεις βελτίωσης των τοποθετήσεων πριν την β΄ φάση! Βέβαια, από την πλευρά μας τονίσαμε ότι στην πραγματικότητα εκβιαστικά οριστικοποιεί τις τοποθετήσεις, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη πως δεκάδες συνάδελφοι έρχονται από την επαρχία αναζητώντας σπίτι με βάση το σχολείο τοποθέτησης, πολλοί από αυτούς χωρίς να έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας, και επομένως το αν θα βρίσκονται τελικά στα Μέγαρα ή τα Άνω Λιόσια δεν αποτελεί «επιλογή» που μπορεί να καθυστερήσει από 2 μέχρι 15 ή και περισσότερες μέρες αναμένοντας την β΄ φάση! Επιπλέον, μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι εξουσίας και καψόνι προς τους εκπαιδευτικούς καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο διευθυντής από το υπουργείο η β΄ φάση αναμένεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

5.       Αντίστοιχα και οι προσωρινές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών των άλλων ειδικοτήτων δεν μπορούν να δεσμεύουν τους συναδέλφους και η απαίτηση για ηλεκτρονική ανάληψη είναι απαραίτητη!  Συγκεκριμένα οι πετσοκομμένες προσλήψεις στην περιοχή μας αναπληρωτών ειδικοτήτων αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις βλέψεις του υπουργείου για τις καταργήσεις ολόκληρων διδακτικών αντικειμένων και τις μειώσεις ωρών σύμφωνα με τα νέα ωρολόγια προγράμματα. Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προβούν σε αναθέσεις μαθημάτων άλλων ειδικοτήτων και διεκδικούμε την πρόσληψη αναπληρωτών/τριων ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των κενών της περιοχής.

6.    Μετά από ερώτημα μας στον διευθυντή εκπαίδευσης σχετικά με συναδέλφισσες που διαμένουν μακριά από τη Δ/νση Δυτικής Αττικής και βρίσκονται σε επαπειλούμενη, κυοφορία, λοχεία και σε περιπτώσεις νοσούντων των ίδιων ή οικείων τους από covid 19, ο διευθυντής δεσμεύτηκε ότι  μπορούν να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση προκειμένου να μην παρουσιαστούν στο σχολείο τους και να αναλάβουν υπηρεσία.

 

7.    Ακόμα θέσαμε ότι  η υγειονομική κρίση επιβάλλει την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγείας, ασφάλειας αλλά και υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, με άμεση μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις και αντίστοιχες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών (μεταξύ πολλών ακόμη άμεσων και αναγκαίων μέτρων στην καθαριότητα, τη μείωση της ύλης κλπ).

 

Με βάση τα παραπάνω καλούμε όλους/όλες τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες να καταθέσουν μαζικά ενστάσεις με βάση το υπόδειγμα που επισυνάπτεται προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία στη βάση του συνόλου των κενών και με βάση τις δηλώσεις προτίμησης.

Η μαζική και συλλογική δράση μπορεί να μπλοκάρει τους σχεδιασμούς τους! Να μη λείψει κανείς/καμιά από τη νέα κινητοποίηση στην διεύθυνση την Τετάρτη 2/9 στις 11πμ όπου καταθέτουμε όλοι/όλες τις ενστάσεις μας!

 


Α  Ι  Τ  Η  Σ  Η

 

Επώνυμο:

 

Όνομα:     

 

Πατρώνυμο:    

 

Μητρώνυμο: 

 

Α.Φ.Μ.:

 

Ταχ. Δ/νση

Πόλη - Τ.Κ.:

 

 

 

e-mail :

 

Τηλ. κιν.:

 

Κλάδος : 

 

Σχολείο:   

 

Αναπληρωτ….. ……………………... Ωραρίου

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Ένσταση τοποθέτησης»

 

(πόλη)……………………….……….,  ……/……/20……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Π Ρ Ο Σ

 

 

Τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής

 

 

     Ενίσταμαι επί της διαδικασίας και ανακοίνωσης τοποθέτησής μου σε σχολείο. Η διαδικασία δεν έλαβε υπόψη το σύνολο των ανακοινωμένων κενών και την αίτηση τοποθέτησής μου. Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε την τοποθέτησή μου, καθώς με βάση τα κοινοποιημένα από την διεύθυνση κενά και τη δήλωση προτίμησής μου, μπορούσα να τοποθετηθώ σε προηγούμενο σχολείο, με βάση την δήλωσή μου, από αυτό που τελικά ανακοινώθηκε.

        Ο/η Αιτών/ούσα

 

…………………………….

(υπογραφή, ονοματεπώνυμο)


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        New Doc 2019-12-20 22.31.33.jpg          

      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.