Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Άμεση ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων! Όχι στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης της δημόσιας κι δωρεάν παιδείας!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 22/08/2020

Αρ. Πρωτ.: 58                

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «Για τα προβλήματα στη στέγαση της προσχολικής αγωγής στους δήμους της περιοχής»

 

 

Άμεση ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων!

Όχι στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης της δημόσιας κι δωρεάν παιδείας!

Οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων καταδικάζουν την δημόσια και δωρεάν παιδεία σε τραγικές ελλείψεις, όπως αναδεικνύεται και από τα προβλήματα που προέκυψαν με τις νέες εγγραφές των προνηπίων και των νηπίων στα νηπιαγωγεία της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την απάντηση της διεύθυνσης ΠΕ Δυτικής Αττικής προς το δήμο Ελευσίνας, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εμπρόθεσμων εγγραφών (οι εκπρόθεσμες εγγραφές που δυνητικά αυξάνουν τον αριθμό είναι σε εξέλιξη) προκύπτουν προβλήματα που αφορούν το 10ο νηπιαγωγείο Ελευσίνας απ’ όπου θα πρέπει να μετακινηθούν από αυτό 12-15 μαθητές και τα 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Μαγούλας απ’ όπου θα πρέπει να μετακινηθούν 10-15 μαθητές εκτός Μαγούλας. Τέλος, θα πρέπει να μετακινηθούν μαθητές από τα 2ο, 4ο, 5ο, 7ο νηπιαγωγεία Ελευσίνας σε μη όμορα νηπιαγωγεία.

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, ήταν γνωστά ήδη από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς με την καθιέρωση του θεσμού της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Οι δήμοι δηλαδή είχαν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για τον αριθμό των νέων νηπίων και κατ’ επέκταση των νέων αναγκών που θα προκύψουν. Παρ’ όλα αυτά, και στο παρά πέντε της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, φτάσαμε να συζητάμε για τη λειτουργία παραρτήματος του 2ου νηπιαγωγείου Μαγούλας μέσα στο κτίριο του 2ου δημοτικού Μαγούλας. Ταυτόχρονα και στους άλλους δήμους της περιοχής έχει καθυστερήσει η τοποθέτηση ακόμα και των προκάτ που έχουν εγκριθεί χωρίς να έχει κοινοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης και λειτουργίας των αιθουσών αυτών, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός νηπίων και προνηπίων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μείνουν εκτός σχολικής στέγης.. Σημειώνουμε ότι η νομική πρόβλεψη για τη λειτουργία των παραρτημάτων νηπιαγωγείων δικαιολογείται στη βάση πως δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων. Μια τέτοια τοποθέτηση φυσικά έρχεται να διαψευστεί από την ίδια την πραγματικότητα, όπως ήδη φάνηκε από τις αυξημένες ανάγκες που περιγράφηκαν παραπάνω.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, ως σύλλογος απαιτούμε την ίδρυση, λειτουργία και εξοπλισμό όσων νηπιαγωγείων είναι απαραίτητα ώστε να καλυφθούν οι νέες αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει. Καμιά προσωρινή λύση λειτουργίας παραρτημάτων δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τους δήμους και το υπουργείο ώστε να μην προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Καταδικάζουμε την πολιτική της απαξίωσης, της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης της δημόσιας εκπαίδευσης που ακολουθεί η κυβέρνηση βάλλοντας ευθέως κατά των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο, καθώς επίσης και τους δήμους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων, καθώς επίσης και να δώσουν λύση σε όσα προβλήματα συνδέονται με νηπιαγωγεία που έχουν ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        New Doc 2019-12-20 22.31.33.jpg          

      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.