Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας 29/08 στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 29/08/2020

Αρ. Πρωτ.: 59                 

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «Παράσταση διαμαρτυρίας 29/08 στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής για τις τοποθετήσεις αναπληρωτών»

Οι αναπληρωτ(ρι)ες κάθε χρόνο βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία, οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση, καθώς πρέπει να βρεθούν από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Μετά το φιάσκο του μ.ο. των 17 μαθητών, η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας θέλει να παρουσιάσει ότι όλες και όλοι θα είναι στα σχολεία μέχρι 2/9, «πιο νωρίς από ποτέ» όπως λένε. Ωστόσο όμως η προσπάθεια το Υπουργείο να κερδίσει τις εντυπώσεις δεν μπορεί να κρύψει ότι οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας, πολύ δε περισσότερο με βάση την μορφωτικά και υγειονομικά απαραίτητη ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των μαθητ(ρι)ων στις τάξεις των σχολείων μας στους 15 μαθητές το ανώτερο.

Δεκάδες παραμένουν τα κενά χωρίς να  προσμετρώνται εκείνα που θα προκύψουν με την έναρξη της σχ. χρονιάς: μακροχρόνιες άδειες, ολοήμερα,  επιπλέον τμήματα και ανάγκες των σχολείων. Είναι φανερό ότι υπάρχει αδυναμία να δώσουν τα οριστικά κενά για οριστικές τοποθετήσεις πριν το άνοιγμα των σχολείων. Γι΄ αυτό είναι υπεύθυνη η πολιτική της αδιοριστίας την οποία επιβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις για πάνω από 10 χρόνια στην εκπαίδευση. Οι πάγιες ανάγκες που καλύπτουν οι αναπληρωτές μπορούν να καλυφθούν πριν την έναρξη της χρονιάς μόνο με μόνιμους διορισμούς.

Το ΔΣ του Συλλόγου μπροστά στις απόπειρες της διεύθυνσης ΠΕ Δυτ. Αττικής και του νέου δ/ντή εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε διαδικασίες εξπρές και να τοποθετήσουν άρον άρον τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο 29/8 στις 10πμ απαιτώντας:

1. Να δοθούν όλα τα πραγματικά κενά σε όλες τις ειδικότητες, όλων των σχολείων της περιοχής  συμπεριλαμβανομένων και των ολοημέρων.

2. Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών να γίνουν με πλήρη διαφάνεια στο ΠΥΣΠΕ κι όχι μονοπρόσωπα από τον διευθυντή εκπαίδευσης.

3. Να γίνει εδώ και τώρα ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες.  Ιδιαίτερης σημασίας η απαίτηση για ηλεκτρονική ανάληψη από τις συναδέλφισσες που βρίσκονται σε άδειες και καλούνται να διασχίσουν ατελείωτα χιλιόμετρα προκειμένου να παρουσιαστούν σε σχολεία που δε θα υπηρετήσουν με κίνδυνο την πορεία της εγκυμοσύνης, της λοχείας, του θηλασμού!

4. Να δοθεί η δυνατότητα προσκόμισης των απαιτούμενων ιατρικών γνωματεύσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι συνάδελφοι-ισσες.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.