Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΖΕΜΑΛΗ ΜΗΛΙΑΖΗΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα, 11/06/2020

Αρ. Πρωτ.: 49               

ΕΔΡΑ:

 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου & Φουτρή

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

6909- 099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα για τη δίωξη του συναδέλφου Τζεμαλή Μηλιαζημ»

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΖΕΜΑΛΗ ΜΗΛΙΑΖΗΜ

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου μας Τζεμαλή Μηλιαζήμ,  αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλους του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, με την μορφή «Προκαταρκτικής Εξέτασης», ξεκίνησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τον Μάρτιο του 2020 τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα, εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. (“facebook”)

 

Η «κλήση για εξέταση» του Τζεμαλή Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιουργεί ερωτήματα για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.

 

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός και πρωτοστατεί στους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά. Διαχρονικά, αγωνίζεται για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Φαίνεται ότι η δράση του ενόχλησε και συνεχίζει να ενοχλεί τους κήρυκες του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ έχει μακρόχρονη συνδικαλιστική παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο, υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και –επανειλημμένα – αντιπρόσωπος του συλλόγου στις γενικές συνελεύσεις αντιπροσώπων της ΔΟΕ. Στη σημερινή συγκυρία αγωνίζεται ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ορισμένοι κύκλοι δεν μπορούν να ανεχθούν ότι ένας εκπαιδευτικός από τη μειονότητα σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

           

Μπροστά στην ένταση των αγώνων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και των κινητοποιήσεων ενάντια στον ρατσισμό επιχειρείται η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Αξιοποιείται ο μπαμπούλας των ποινών με στόχο την πειθάρχηση του συνδικαλιστικού κινήματος, των εργαζόμενων, και της νεολαίας.

 

Η λογοκρισία και η τρομοκράτηση των αγωνιστών δεν θα περάσουν. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Τζεμαλή Μιλιαζήμ και απαιτεί την άμεση παύση κάθε σε βάρος του δίωξης.

 

Καλούμε  τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. της χώρας να συμπαρασταθούν στον συνάδελφο καθώς και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον αγωνιστή εκπαιδευτικό Τζεμαλή Μιλιαζήμ για να σταματήσει άμεσα η δίωξη.

 

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης των  εργαζόμενων αγωνιστών κατά του ρατσισμού και  της μισαλλοδοξίας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        New Doc 2019-12-20 22.31.33.jpg          

      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.