Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Κώστας Βάρναλης»



Ελευσίνα, 11/06/2020
Αρ. Πρωτ.: 48                
ΕΔΡΑ:
 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :
Τηλέφωνο: Blog:
Mail:
10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 
6909- 099055
http://syllogikadytatt.blogspot.com



      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.


ΘΕΜΑ: «Για την ομαλή επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ»
1.       Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας αντιμετώπισε το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων με ιδιαίτερη προχειρότητα και επικοινωνιακά τεχνάσματα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η ομαλή παιδαγωγική διαδικασία και η ασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας ήρθαμε αντιμέτωποι με μέτρα έξω από κάθε παιδαγωγική λογική και ταυτόχρονα με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα καθαρισμού.
2.       Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετώπισε η κυβέρνηση και το θέμα επαναλειτουργίας των ΚΔΑΠ. Χωρίς να λάβει κανένα ουσιαστικό μέσο προστασίας προχώρησε στην επαναλειτουργία τους αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί στους διευθυντές πλήρης κατάσταση των εισερχομένων στην σχολική μονάδα τις απογευματινές ώρες λειτουργίας των ΚΔΑΠ, πράγμα που καθιστά αδύνατη την επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση των πιθανών επαφών πιθανού κρούσματος.
3.       Οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της πολιτικής του υπουργείου αποδεικνύονται επίσης από το γεγονός ότι, ενώ το ίδιο το ΥΠΑΙΘ έχει αναστείλει τη λειτουργία του ολοήμερου ακριβώς λόγω της προστασίας των μαθητών από την εναλλαγή στις τάξεις και τα θρανία, αφού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ «Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένο τμήμα μαθητών και τα υποτμήματά του, ώστε σε περίπτωση εμφάνισης επιβεβαιωμένου ή ύποπτου κρούσματος να περιορίζεται ο αριθμός των στενών επαφών», τώρα με την επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα.
4.       Ως ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» θεωρούμε πως πρέπει το υπουργείο και η κυβέρνηση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ΚΔΑΠ. Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στην υγεία των μαθητών μας, των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε:
·         Πλήρη υγειονομικό εξοπλισμό στα σχολεία
·         Μόνιμους διορισμούς καθαριστών και καθαριστριών
·         Λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων





ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        New Doc 2019-12-20 22.31.33.jpg          
      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.