Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Κώστας Βάρναλης»



Ελευσίνα, 06/04/2020
Αρ. Πρωτ.: 23                
ΕΔΡΑ:
 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :
Τηλέφωνο: Blog:
Mail:
10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  
6909- 099055
http://syllogikadytatt.blogspot.com



      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Συναδέλφισες-συνάδελφοι,
Καλή δύναμη σε όλους! Ως ΔΣ υπενθυμίζουμε σε συνέχεια προηγούμενων μας ανακοινώσεων αλλά και της απόφασης της ΔΟΕ ότι τα μοντέλα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης που προτείνει το Υπουργείο δεν είναι υποχρεωτικά και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν μέθοδο αναπλήρωσης της διδακτέας ύλης.  Δεν υποκαθιστούν την δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη σε καμία περίπτωση.
Η αντιμετώπιση των τεχνικών δυσκολιών στην υλοποίησή τους προφανώς ενέχει μια συνεννόηση του κάθε συλλόγου διδασκόντων προκειμένου να μην συμπίπτουν οι ώρες κοινής διδασκαλίας και να αποσυμφορίζεται το σύστημα. Αυτή η συνεννόηση στα πλαίσια των δοκιμών που επιχειρούν οι εκπαιδευτικοί σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την κατάρτιση ωρολογίου προγράμματος λες και το σχολείο λειτουργεί κανονικά ή λες και η συγκεκριμένη μορφή είναι κάτι το υποχρεωτικό και επιβεβλημένο.
Ως εκ τούτου κάθε απόπειρα για συγκρότηση ωρολογίου προγράμματος, είναι αβάσιμη και δεν βασίζεται σε καμία οδηγία του ΥΠΑΙΘ. Επίσης κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει (εγγράφως ή προφορικώς) ότι συμμετέχει ή όχι στη σύγχρονη ή ασύγχρονη διδασκαλία ή και στις δύο. Κάτι τέτοιο δεν έχει ζητηθεί από το ΥΠΑΙΘ ούτε έχει σταλεί κάποια σχετική εγκύκλιος στην οποία να διαφαίνεται κάποια ανάλογη υποχρεωτικότητα.
Ήδη σε μια σειρά συλλόγους διδασκόντων οι συνάδελφοι με αποφάσεις τους δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν με όποιον τρόπο θεωρούν πιο αποτελεσματικό την επαφή με τους μαθητές μας. Η όποια ανυπόστατη πίεση τινάζει στον αέρα όλη την προσπάθεια που έχει κάνει κάθε εκπαιδευτικός που από την πρώτη στιγμή δίνει τη μάχη της ψυχολογικής και παιδαγωγικής στήριξης των μαθητών του με κάθε μέσο και κάθε εργαλείο μέσα σ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες.
Με βάση τα παραπάνω υπενθυμίζουμε πως ο καθένας μπορεί να συνεχίζει να δουλεύει όπως δούλευε έως τώρα. Καμία πίεση και διοικητική αυθαιρεσία δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Για κάθε τέτοια περίπτωση που εμφανίζεται, οι συνάδελφοι να απευθύνονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ας μείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας, ας μείνουμε ενωμένοι απέναντι στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις κατά των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                  
      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.