Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Κώστας Βάρναλης»



Ελευσίνα, 30/04/2020
Αρ. Πρωτ.: 34                 
ΕΔΡΑ:
 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :
Τηλέφωνο: Blog:
Mail:
10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  
6909- 099055
http://syllogikadytatt.blogspot.com



      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.
ΘΕΜΑ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

 1η Μάη του 2020: Η Πρωτομαγιά, ανήκει στον κόσμο της εργασίας.
Δε μετατίθεται και δεν αντικαθίσταται! Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας!
Η 1η Μάη του 2020 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλο τον πλανήτη ανήσυχους, τόσο από την πανδημία που εξαπλώθηκε με γεωμετρική πρόοδο και ήδη μετρά εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς όσο και από τη νέα επίθεση που έχει εξαπολυθεί στα εργασιακά δικαιώματα με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας.
Αυτή την πραγματικότητα βιώνουμε έντονα και στο χώρο της εκπαίδευσης.
Eν μέσω πανδημίας και περιοριστικών για το κοινωνικό σύνολο μέτρων, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ένα ακόμα αντιδραστικό αναχρονιστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Με τις προβλέψεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου (αύξηση αναλογίας μαθητών/τμήμα, νέοι εξεταστικοί φραγμοί με την «τράπεζα θεμάτων» και τη «βάση του 10», εισαγωγή διδακτικών αντικειμένων στο νηπιαγωγείο, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση κ.ά.), όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται κανένα από τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά αντιθέτως, χειροτερεύουν οι όροι της εκπαιδευτικής διαδικασίας κι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την απαξίωση και την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών δέχονται ανοιχτή αμφισβήτηση ενώ καταργούνται εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους χώρους, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα υφίστανται σαρωτικές επιθέσεις ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη.
Αυτή η Πρωτομαγιά, δεν είναι ίδια.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα, σημαίνει:
· Αντίσταση στην αντεργατική επίθεση, την οποία έχουν εξαπολύσει οι κυβερνώντες και οι εργοδότες με αφορμή την κρίση του κορονοϊού
· Αγώνας για την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί, άδειες, ωράρια). Καμία μείωση μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κανένας περιορισμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
· Να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα των απολύσεων, της ανεργίας, της εκ περιτροπής εργασίας, της ανατροπής των συλλογικών συμβάσεων, της καθιέρωσης Κυριακάτικης εργασίας, της ανεξέλεγκτης τηλεργασίας.
· Να μην ξεκινήσουν πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία.
· Να διεκδικήσουμε να τηρούνται σε κάθε εργασιακό χώρο απαρέγκλιτα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να διασφαλίζεται η υγεία και το δικαίωμα των εργαζομένων σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Γιατροί εργασίας και νοσηλευτές/τριες σε όλους τους χώρους δουλειάς.
· Να υπερασπιστούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, ενάντια στα αναχρονιστικά σχέδια του Υπουργείου. Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο.
· Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Ενίσχυση και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ΜΕΘ και μέτρα ατομικής προστασίας για τους υγειονομικούς. Δωρεάν τεστ για όλους.
Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κορονοϊού
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στις κεντρικές και τοπικές συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.
(Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για την 1η Μάη)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                  
      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.