Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Κώστας Βάρναλης»



Ελευσίνα, 13/2/2020
Αρ. Πρωτ.: 1                
ΕΔΡΑ:
 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :
Τηλέφωνο: Blog:
Mail:
10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 
6909- 099055
http://syllogikadytatt.blogspot.com



      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.


ΘΕΜΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ν/Σ

Τέθηκε πρόσφατα σε «διαβούλευση» απ’ την κυβέρνηση της Ν.Δ. το σχέδιο νόμου για ένα «νέο» Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό σύστημα, το τρίτο των τελευταίων δέκα χρόνων, που ακολουθεί το δόγμα και τους στόχους των προκατόχων του, για συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με κατεύθυνση να δοθούν στο μέλλον βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση, πιστό στις κατευθύνσεις ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ ακολουθεί κατά γράμμα την λογική της ανταποδοτικότητας και της κεφαλαιοποίησης του νόμου Κατρούγκαλου. Η νέα καταλήστευση-ενσωμάτωση των αποθεματικών των επικουρικών ταμείων στον ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση – κατάργηση της επικουρικής και του εφάπαξ. Ταυτόχρονα, όχι μόνο βάζει ταφόπλακα στις προσδοκίες για αυξήσεις, αλλά παραπέμπει σε μειώσεις των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων μέχρι το 2060. Ρητά καθορίζει ότι «ανά τριετία, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή εκπονεί υποχρεωτικά αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες επικυρώνονται από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο τη συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της εθνικής συνταξιοδοτικής δαπάνης. Με ειδικό νόμο ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Το ύψος των ανωτέρω δαπανών για την εθνική, την ανταποδοτική και την επικουρική σύνταξη, προβαλλόμενο έως το έτος 2060, δεν πρέπει να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009.»

Ψεύδεται, λοιπόν, η κυβέρνηση όταν μιλάει για αύξηση των συντάξεων! Το μειωμένο κατά 226 εκ. ευρώ (155 εκατ. ευρώ για τις κύριες συντάξεις και 71 εκατ. Ευρώ για τις επικουρικές) κονδύλι του φετινού προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Επιπλέον, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί από 17,3% το 2016 στο 14% το 2020, στο 13% το 2025 και στο 12,5% το 2030!  Έτσι οι αυξήσεις στις συντάξεις, που διατυμπανίζει ο Βρούτσης, που υποτίθεται ότι θα πάρουν οι σημερινοί συνταξιούχοι με τις αυξήσεις της ανταπόδοσης για τους έχοντες εργασιακό βίο 30 έτη και πάνω αφορούν πολύ λίγους, αφού κατά κύριο λόγο μειώνει την προσωπική διαφορά, ενώ αφορά ελάχιστους από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, αφού με την μακρόχρονη ανεργία την μαύρη εργασία και με τις εργασιακές σχέσεις της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης, που έχουν κυριαρχήσει, η ασφαλισμένη εργασία των 30 χρόνων, πολύ περισσότερο των 40 χρόνων, αποτελεί όνειρο θερινής νύχτας. Αυτό αφορά όχι μόνο την ελαστική εργασία στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και όλους τους συμβασιούχους στο δημόσιο και τους αναπληρωτές στην εκπαίδευση.

Θεωρείται δεδομένο για την κυβέρνηση η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης που υποτίθεται ήταν μνημονιακό μέτρο και θα τελείωνε αμέσως μετά. Τηρεί σιγήν ιχθύος για την λεηλασία των 80δις ευρώ απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί όπως εξήγγειλε, αλλά αντίθετα θωρακίζει και επεκτείνει το ν. Κατρούγκαλου, διατηρώντας όλες τις αντιασφαλιστικές διατάξεις.

     
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με τη στάση του και τις επιλογές του, διευκολύνει την κυβέρνηση να περνάει τα αντιλαϊκά μέτρα και ενισχύει/τροφοδοτεί κλίμα ηττοπάθειας, αδράνειας και υποταγής στη βάση των εργαζομένων. Αρνήθηκαν να απαντήσουν με απεργιακή κινητοποίηση στις 21 και 23 Ιανουαρίου όταν ψηφιζόταν ο νόμος για τα κολέγια και υπονόμευσαν ανοιχτά την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου καθώς και το συλλαλητήριο που οργάνωσαν Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Αρνήθηκαν την αγωνιστική πρόταση για απεργία στις 13/2 και ΓΣ για κλιμάκωση, επιλέγοντας μόνο μια απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες ψήφισης για «την τιμή των όπλων».


Ο μόνος τρόπος για την ανατροπή όλων των παραπάνω αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών είναι να οργανωθεί ένας νικηφόρος αγώνας διαρκείας από την πλευρά των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους, η οργάνωση της πάλης από τα κάτω:

      Ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Ν.Δ. – Βρούτση που διατηρεί, θωρακίζει και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ξεμπερδεύει με ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, χτυπώντας έτσι την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.




Συμμετέχουμε στην απεργία της 18ης Φεβρουαρίου ως ένα πρώτο βήμα για έναν μαζικό και νικηφόρο αγώνα διαρκείας




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        New Doc 2019-12-20 22.31.33.jpg          
      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.