Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Κώστας Βάρναλης»



Ελευσίνα, 17/2/2020
Αρ. Πρωτ.: 4                
ΕΔΡΑ:
 Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :
Τηλέφωνο: Blog:
Mail:
10ο Δημ. Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 
6909- 099055
http://syllogikadytatt.blogspot.com



      ΠΡΟΣ:      ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

       ΚΟΙΝ:       Δ.Ο.Ε.

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών μαθημάτων

 Η συνέλευση εικαστικών εκπαιδευτικών στα πλαίσια των εργασιών του σεμιναρίου της  Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων 5-8/2/2020 στην ΑΣΚΤ, εξέδωσε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει:

   «Η πολιτική της αδιοριστίας, των περικοπών αλλά και οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν επιδεινώσει και υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν οι εικαστικές τέχνες και οι τέχνες συνολικότερα.

   Η υπηρεσιακή αποτύπωση των οργανικών κενών του κλάδου ΠΕ08 (Καλλιτεχνικά) καθώς και του κλάδου ΠΕ91 (Θεατρικής αγωγής) είναι ανύπαρκτη. Θεωρούμε πως η έλλειψη οργανικών θέσεων αποτελεί μέγιστη απαξίωση για τον κλάδο μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη σύνθεση της επιτροπής «σοφών» που συστάθηκε για την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην οποία απουσιάζει ακαδημαϊκός εκπρόσωπος των Καλλιτεχνικών, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του κλάδου στην εκπαίδευση.

   Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων και κατάφωρη παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών». 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κ. Βάρναλης» στηρίζει το ψήφισμα της συνέλευσης Εικαστικών Εκπαιδευτικών για τη σύσταση οργανικών θέσεων και με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας η οποία διεκδικεί την ίδρυση οργανικών θέσεων σε κάθε σχολείο για κάθε ειδικότητα.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε: 
-          τη σύσταση Οργανικών θέσεων στην Α΄/βάθμια οι οποίες θα υπολογιστούν βάσει των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με το υπάρχον ωρολόγιο πρόγραμμα.

-          τη συμπερίληψη Ακαδημαϊκού εκπροσώπου των εικαστικών σε κάθε επιστημονική επιτροπή διαχείρισης θεμάτων που άπτονται της Εικαστικής Παιδείας για τη διατήρηση των υπαρχόντων και την επαναφορά των καταργημένων καλλιτεχνικών μαθημάτων στα προγράμματα σπουδών και των δυο βαθμίδων.

-          Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

-          Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        New Doc 2019-12-20 22.31.33.jpg          
      ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                                              ΒΕΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.