Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2ο των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής
Ιακώβου Νένας (τακτικού μέλους), Ηλιοπούλου Σταυρούλας (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση , Πλεύση στην Εκπαίδευση


Την Τρίτη 12/2/19 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής με τα παρακάτω θέματα και αποφάσεις.
Θέμα 1ο «Ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικού ΠΕ 60 –Νηπιαγωγών για παροχή διδασκαλίας στο σπίτι.»
Ανατέθηκε σε εκπαιδευτικό μετά από αίτησή της.

Θέμα 2ο «Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου επ’ αμοιβή»
Υποβλήθηκαν 4 αιτήματα και ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Θέμα 3ο « Μετακίνηση της αναπληρώτριας εκπ/κού Δινοπούλου Ευαγγελίας»
Όπως έχει εξηγηθεί αναλυτικά και στο 1ο ενημερωτικό δελτίο (16/1/19) η εκπαιδευτικός ΠΕ 70, αναπληρώτρια, είναι μέλος στο Δ.Σ της ΔΟΕ και ως αναπληρώτρια δεν έχει το δικαίωμα της συνδικαλιστικής άδειας με απαλλαγή από τα διδακτικά της καθήκοντα, όπως οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί καταπατώντας έτσι το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση  των  αναπληρωτών.
Πριν τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη Δ.Σ, μέλος της ΔΟΕ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και αιρετούς ΠΥΣΠΕ με σκοπό να τονιστεί για μια ακόμα φορά ότι η τοποθέτηση της εκπ/κού σε πρωινό τμήμα ή στο ολοήμερο διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, γίνεται με αντιπαιδαγωγικούς όρους επειδή  επιβαρύνεται συγκεκριμένο τμήμα μαθητών από τις άδειες και αποτελεί κατάφωρη παράβαση του ΠΔ79 που ορίζει ως υπεύθυνο τμήματος έναν εκπ/κό ΠΕ70, καθώς η απουσία της εκπαιδευτικού αφορά το μισό διάστημα κάθε μήνα.
Μετά από πολύωρη συζήτηση και ξεπερνώντας την άποψη του Δ/ντή Εκπ/σης που ήθελε να ακυρώσει τη συνεδρίαση και να αποχωρήσει διατυπώθηκαν τα επιχειρήματα των παριστάμενων προς όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και αποχώρησαν.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η τοποθέτηση της εκπαιδευτικού στο 2ο Δ.Σ Ζεφυρίου με βάση και όσα από τον Οκτώβρη επανειλημμένα είχαν αιτηθεί τόσο η συνάδελφος όσο και τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία, υπερασπιζόμενοι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τη συνδικαλιστική ελευθερία κ δράση των εκπαιδευτικών.  
Δίνουμε συλλογικά τον αγώνα για ίσα δικαιώματα των αναπληρωτών και μονίμων, για μόνιμους διορισμούς των αναπληρωτών και κατάργηση του «προσοντολογίου».

Θέμα 4ο «Αναγνώριση συνάφειας Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών»
Κατατέθηκε 1 αίτημα και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Θέμα 5ο «Εξέταση αίτηση θεραπείας εκπ/κού ΠΕ 70»
Η εκπαιδευτικός είχε υποβάλει την αίτηση από τον Οκτώβριο η οποία συζητήθηκε σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ τον Νοέμβριο αφού είχαν τοποθετηθεί οι αναπληρωτές 2ης φάσης οπότε και απορρίφθηκε ενώ η συναδέλφισσα έλαβε έγγραφη ενημέρωση 2 μήνες αργότερα. Η 2η αίτησή της δεν απαντήθηκε ποτέ εγγράφως. Επανήλθε με 3η αίτηση διότι μετά από 4 μήνες ο Δ/ντής Εκπ/σης «εντόπισε» γραφειοκρατικό - διατύπωσης λάθος στην αίτησή της.
Η απόφαση της συνεδρίασης στην 3η αίτηση ήταν ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία που επιθυμεί!!!
Οι σχετικές αιτήσεις, με ευθύνη του Δ/ντή Εκπ/σης, σκόπιμα εξετάζονται καθυστερημένα ή αποσιωπούνται με στόχο τη μη ικανοποίησή τους και την άποψη ότι «δεν μπορούν να υλοποιηθούν στη μέση της χρονιάς».
Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να υποβάλουν αιτήσεις θεραπείας εφόσον το επιθυμούν μετά τις, κάθε χρόνο, τοποθετήσεις τους και να ενημερώνουν σχετικά τις/ τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ.

Θέμα 6ο Εξέταση αίτησης με θέμα αλλαγή προϊσταμένης Εκπ/κού ΕΣΠΑ
Αποφασίστηκε ότι θα ζητηθεί αίτημα και από τη 2η εκπαιδευτικό του νηπ/γείου.


ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ ΤΗΛ: 6948566258, EMAIL:rebelionen@hotmail.com
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΗΛ: 6946658871, EMAIL:crusify2002@yahoo.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.