Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
Ελευσίνα: .13. / ..2.. /19

Αρ Πρ. :10
Πληρ. :Κωνσταντόπουλος Περικλής
Τηλ: 6909-099055

 
Ο Γενάρης δεν ήταν πυροτέχνημα. 
 
Ήταν δείγμα των αγώνων μας. Μέχρι τη νίκη!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 16/2 στις 

11:30 στην Πλ. Κοραή

Ύστερα από έναν καυτό Γενάρη με σταθμούς στις 7 και 8 του μήνα στο Υπουργείο και στο Σύνταγμα αντίστοιχα, τις μεγαλειώδεις πανελλαδικές κινητοποιήσεις εν μέσω των 24ωρων απεργιών στις 11, 14 και 17/1 με κέντρο του αγώνα την κατειλημμένη Πρυτανεία και στη συνέχεια το συλλαλητήριο της 26/1 μετά από απόφαση της συνέλευσης της κατάληψης, στείλαμε σαφές μήνυμα για αγώνα διάρκειας μέχρι την κατάργηση του νόμου για το προσοντολόγιο και τη μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση και όλων όσων έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο για να λειτουργήσει (με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας) αποκλειστικά και μόνο με το Πτυχίο και ολόκληρη την Προϋπηρεσία. Από την άλλη, η πλειοψηφία της ΔΟΕ κάλεσε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 1/2 με 3ωρη στάση αντί για απεργία, σε άδειο Υπουργείο χωρίς καμία οργάνωση σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει την ορμή και την αποφασιστικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος. Η ανακοίνωση τους περιελάμβανε και τον προσανατολισμό των πλειοψηφικών παρατάξεων που πλέον δεν μιλούν για κατάργηση του νόμου αλλά βρίσκονται σε μια κατεύθυνση αποδοχής του προσοντολογίου και διαπραγμάτευσης πλευρών του! Είναι ολοφάνερο ότι σκάβουν τον λάκκο μας.

Στις 16 του Φλεβάρη έχει κηρυχτεί κινητοποίηση από σωματεία του ιδιωτικού τομέα που συνεχίζουν τη διεκδίκηση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, κ.α. Με το κοινό αίτημα για κατάργηση της ελαστικής εργασίας και μόνιμη και σταθερή εργασία για όλο τον Λαό, θα παλέψουμε πλάι πλάι με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο και σωματείο που δίνει τη μάχη για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η Κυβέρνηση πετάει ακόμα ένα τυράκι στους/στις ελαστικά εργαζόμενους/ες της εκπαίδευσης ψηφίζοντας τροπολογία για αύξηση της άδειας ανατροφής τέκνου στις/στους αναπληρώτριες/τές γονείς. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο προχώρησε στην αλλαγή των αδειών ανατροφής κάτω από το βάρος και τις πιέσεις των κινητοποιήσεων μας. Ωστόσο, συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενο να προχωρήσει σε αυτό που χιλιάδες εργαζόμενοι απαιτούν: την πλήρη εξίσωση προς τα πάνω του συνόλου των εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων. Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί όσο πιο δυναμικά γίνεται η διεκδίκηση αυτή μέσω της καμπάνιας για την μητρότητα που έχει ξεκινήσει από το συντονιστικό και έχει στηριχθεί και από το σύλλογό μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2 11:30 πλ. Κοραή

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ        ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.