Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1ο των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής
Ιακώβου Νένας (τακτικού μέλους), Ηλιοπούλου Σταυρούλας (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση , Πλεύση στην Εκπαίδευση
            
    Την Τετάρτη 16/1/19 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής με τα παρακάτω θέματα και αποφάσεις
Θέμα 1ο «Άδεια  άσκησης ιδιωτικού έργου επ’ αμοιβή εκπ/κών»
Υποβλήθηκαν 4 αιτήματα και  ψηφίστηκαν  ομόφωνα.
Θέμα 2ο «Αναγνώριση προϋπηρεσίας μόνιμων  εκπ/κών  σύμφωνα με το Ν. 4452/2017»
Ψηφίστηκε ομόφωνα.
Θέμα 3ο     «Μετακινήσεις εκπ/κών»
Προτάθηκαν 6 μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Οι 5 λόγω επιστροφών κυρίως από άδειες λοχείας. Ψηφίστηκαν ομόφωνα. Για την 6η μετακίνηση  η υπογράφουσα αιρετός ζήτησε την έγγραφη αποδοχή του εκπαιδευτικού που προτείνεται να μετακινηθεί και σε 2ο σχολείο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
Πάγια θέση των Γ.Σ, των Δ.Σ των Συλλόγων της Δυτικής Αττικής, και της ΔΟΕ είναι να μην γίνονται μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Οι ανάγκες που προκύπτουν θα πρέπει να καλύπτονται με νέες προσλήψεις. Παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο να μετακινούνται εκπαιδευτικοί χωρίς να το επιθυμούν οι ίδιοι και για τον λόγο αυτό καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να ενημερώνουν σχετικά το Δ.Σ του Συλλόγου τους και την αιρετό όταν τους προτείνονται οι σχετικές μετακινήσεις.
Θέμα 4ο «Αναγνώριση συνάφειας Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών»
Κατατέθηκαν 2 αιτήματα και ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Θέμα 5ο «Μείωση ωραρίου λόγω ανατροφής τέκνου»
Κατατέθηκαν 3 αιτήματα και ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Θέμα 6ο « Μετακίνηση της εκπ/κού Δινοπούλου Ευαγγελίας στο 2ο Δ.Σ. Ζεφυρίου»
Η εκπ/κός Π.Ε 70, αναπληρώτρια, είναι μέλος στο Δ.Σ της ΔΟΕ. Επειδή όμως οι αναπληρωτές/τριες δεν έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η συναδέλφισσα δεν έχει το δικαίωμα της συνδικαλιστικής άδειας με απαλλαγή από τα διδακτικά της καθήκοντα, όπως οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, διότι σε περίπτωση χρήσης της εν λόγω άδειας της αφαιρείται «τιμωρητικά»  η προϋπηρεσία για το διάστημα  της θητείας της στο Δ.Σ. Για τους παραπάνω λόγους, η συναδέλφισσα κάνει χρήση της οριζόμενης από το νόμο συνδικαλιστικής άδειας 9 ημερών τον μήνα, ενώ τις υπόλοιπες υπηρετεί στο σχολείο. Παράλληλα, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες με έγγραφα της συναδέλφισσας τόσο προς τη Διεύθυνση όσο και προς το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία δηλώνεται ότι η τοποθέτησή της σε πρωινό τμήμα ή στο ολοήμερο διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και αποτελεί κατάφωρη παράβαση του ΠΔ79 που ορίζει ως υπεύθυνο τμήματος έναν εκπ/κό ΠΕ70, καθώς η απουσία της εκπαιδευτικού αφορά το μισό διάστημα κάθε μήνα. Για το ζήτημα αυτό έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα και από τα Δ.Σ των Συλλόγων και από αιρετούς στον Δ/ντή Εκπ/σης, ώστε η τοποθέτηση της συναδέλφισσας να γίνει με παιδαγωγικούς όρους για να μην  επιβαρύνεται συγκεκριμένο τμήμα μαθητών από τις άδειες.  Δυστυχώς τα αιτήματα αυτά  δεν εισακούγονται εδώ και μήνες και ο διευθυντής εκπαίδευσης με 2 διαδοχικές αποφάσεις του τοποθέτησε τη συναδέλφισσα σε πρωινά κενά σε σχολεία της περιοχής (1ο Δ.Σ Μαγούλας – 2ο Δ.Σ Ζεφυρίου), παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι η εντολή τοποθέτησης θα αποτελούσε προσωρινή λύση. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ το θέμα επανήλθε και τα 4 μέλη του ΠΥΣΠΕ (3 διορισμένα κι ο αιρετός της ΔΑΚΕ) επικύρωσαν για μια ακόμη φορά την αντιπαιδαγωγική πρόταση της τοποθέτησης της εκπαιδευτικού στο συγκεκριμένο σχολείο.  Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή  ως παράνομη και αντιπαιδαγωγική σε βάρος των μαθητών και του σχολείου. Την ίδια στιγμή, η κατάφωρη μεροληψία σε βάρος της συναδέλφισσας καταπατά το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση  των   αναπληρωτών, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της διοίκησης όσο και του αιρετού εκπροσώπου της ΔΑΚΕ! Κάθε υπόνοια για ευνοϊκή μεταχείριση σε βάρος άλλων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μας εξοργίζει, καθώς οι συνάδελφοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην μπορείς να αρρωστήσεις καθώς δικαιούσαι μόνο 15 μέρες αναρρωτικής άδειας, τι σημαίνει να είσαι μητέρα αναπληρώτρια καθώς δεν έχεις το δικαίωμα σε ίσα δικαιώματα μητρότητας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη κρίσιμη περίοδο που το μέλλον τους στην εκπαίδευση διακυβεύεται και βρίσκονται σε αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας και της ζωής τους ενάντια στο προσοντολόγιο, το Υπουργείο, η διοίκηση αλλά και οι παρατρεχάμενοι τους θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη συνδικαλιστική δράση των αναπληρωτών!
ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ  ΤΗΛ: 6948566258, EMAIL: rebelionen@hotmail.com
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΗΛ: 6946658871, EMAIL: crusify2002@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.