Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Κώστας Βάρναλης»
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
Ελευσίνα: 27/02/18

Αρ. Πρωτ.:…19……..
Πληρ. :Κωνσταντόπουλος Περικλής
Τηλ: 6909-099055
ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Κοινοποίηση: Δ/ΝΣΗ ΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αγώνας για Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα!


Όλοι –ες στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση
Παρασκευή 2 Μάρτη 2018 στις 13:00, στο Υπουργείο Παιδείας


Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ συνεχίζουν να επιτίθενται στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Στόχος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση είναι η μείωση των κρατικών δαπανών και η δημιουργία ενός σχολείου με λιγότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου κι είναι καταδικασμένοι να ζουν σε καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοί μας είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό, βρίσκονται με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, που τους οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα, στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το καθεστώς των αδειών και της υγειονομικής περίθαλψης των μονίμων εκπαιδευτικών. Δεν προστατεύεται ούτε η μητρότητα για τις αναπληρώτριες συναδέλφισσες!
Τα δέκα τελευταία χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τους μισθούς μας, αύξησαν το διδακτικό ωράριο, κατάργησαν-συγχώνευσαν σχολεία και τμήματα, χτύπησαν την Ειδική Αγωγή, τα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία, όλες τις δομές της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, περιέκοψαν το διδακτικό έργο, άλλαξαν τις αναθέσεις μαθημάτων και προχώρησαν σε δεύτερες και τρίτες αναθέσεις σε όλες τις βαθμίδες, κατάργησαν τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ και Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ, σταμάτησαν την Π.Δ.Σ., άλλαξαν τις αναθέσεις μαθημάτων και συνεχίζουν…
Η επιβολή του 30ωρου εργασιακού ωραρίου προλειαίνει το έδαφος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών. Ταυτόχρονα συνδυάζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση των εκπαιδευτικών, με στόχο το άνοιγμα του δρόμου για απολύσεις και τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου και πειθάρχησης.
Οι νέες συγχωνεύσεις σχολείων με δημοσιονομικά κριτήρια σε πλήρη αντίθεση με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, ανοίγουν πάλι το δρόμο για επιπλέον απολύσεις, κλείσιμο τμημάτων και τροποποίηση της οργανικότητας των σχολείων.
Mε το Π.Δ. 79 ανοίγει ο δρόμος για την άρση των γεωγραφικών ορίων και την κατανομή των εγγραφών στα Δημοτικά με στόχο τα 25 παιδιά σε κάθε τάξη, που αποτελεί νέο μηχανισμό περικοπών και μείωσης των θέσεων εργασίας.
Η κατάσταση στο χώρο της ελαστικής εργασίας και συνολικά της εκπαίδευσης θα χειροτερεύσει, αν δεν ορθωθεί ως αντίπαλο δέος στους κυβερνώντες και τους «θεσμούς» ένα ρωμαλέο, μαζικό, ενωτικό κίνημα των μαχόμενων εκπαιδευτικών, που θα συγκρουστεί με την πολιτική της αδιοριστίας και των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων. Ένα κίνημα που θα έχει σκοπό να νικήσει!
Η κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μάρτη, που αναδείχτηκε ως μέρα αγώνα από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και τις συλλογικότητες των αναπληρωτών, μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας πορείας κλιμακούμενων μαχητικών αγώνων για να σπάσουμε το εμπάργκο των διορισμών. Για να βγούμε στους δρόμους πριν μας πετάξουν στο δρόμο!
Κηρύσσουμε επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας (διευκολυντική), από τις 08:15 έως τις 10:45 για την πρωινή ζώνη μαζί με την τρίωρη στάση εργασίας της Δ.Ο.Ε. από 10:45 έως 13:15 και από τις 13:15 έως τη λήξη του ωραρίου για την απογευματινή ζώνη (η παρούσα αποτελεί ειδοποίηση και προς τη Δ/νση Π. Ε. Δυτικής Αττικής), ώστε οι συνάδελφοι – μέλη του συλλόγου μας να κάνουν χρήση των στάσεων εργασίας ως 24ωρης απεργίας εφόσον επιθυμούν ή μόνο μιας από τις δύο τρίωρες στάσεις εργασίας.

Συμμετέχουμε στη συνέλευση αγώνα επιτροπών αναπληρωτών, Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, την Παρασκευή 2 Μάρτη στις 17.00 στο ΠΤΔΕ (Ναυαρίνου 13Α – Αθήνα).




ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
  • ΙΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗ                               ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΩΓΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.