Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Στάση εργασίας ενάντια στα σεμινάρια του ΙΕΠ για την ειδική αγωγή



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                      Ελευσίνα: 27/3/17                
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κώστας Βάρναλης»                                            Αρ. Πρωτ.: 25
ΕΔΡΑ: 10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Ρήγα Φεραίου & Φουτρή
(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                                                ΠΡΟΣ: Μέλη, ΔΟΕ,Δ/νση Δυτ.Αττικής
 Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                                                  Σχ.Συμβούλους
Τηλ:  6909-099055                                                                     
Blog: http://syllogikadytatt.blogspot.com                                     
Mail: syllogikadytatt@gmail.com                                 

Επιμόρφωση – παρωδία στην Ειδική Αγωγή
Το Υπ. Παιδείας και το ΙΕΠ, με fast track διαδικασίες υλοποιούν επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής αγωγής που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ν. 4415/2016. Η διημερίδα  για τους εκπαιδευτικούς της Γ’Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής και της Δυτική Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση μετρό  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, κάτω από το Δημαρχείο Περιστερίου) κατά τις ώρες 08:00 – 14:00.
Ουσιαστικά πρόκειται για «επιμόρφωση»-παρωδία (ολιγοήμερη, με έτοιμο υλικό από προηγούμενες επιμορφώσεις ΕΣΠΑ), που δίνει «έγκυρο κρατικό» χαρακτήρα πιστοποίησης σεμιναρίων. Πρόκειται για απαξίωση των πτυχίων, και των συνεπαγόμενων απ’ αυτά εργασιακών δικαιωμάτων, υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευέλικτη διαχείριση των εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.
Οι εκπτωτικού χαρακτήρα αυτές επιμορφώσεις, «δωρεά» ενός ακόμα προγράμματος ΕΣΠΑ που νομιμοποιεί την τοποθέτηση εκπαιδευτικών γενικής αγωγής σε δομές ειδικής, υλοποιούν οδηγίες του ΟΟΣΑ και στοχεύουν σε μελλοντικές, ακόμα μεγαλύτερες, μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Βρίσκονται μακριά από τις διεκδικήσεις για επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών, μέσα από σταθερές, δημόσιες και δωρεάν επιμορφωτικές δομές που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
Καλλιεργούν και εδραιώνουν την αντίληψη ότι ο χώρος της ειδικής εκπαίδευσης δεν έχει ανάγκη ειδικών παιδαγωγών, ότι η εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία μπορεί να αναληφθεί από όποιον έχει παρακολουθήσει κάποιου τύπου «επιμορφωτικά σεμινάρια». Ταυτόχρονα διευρύνει τις βάσεις αποδοχής της «πλήρους ένταξης» των μαθητών με αναπηρία στις γενικές τάξεις, ακυρώνοντας τα μορφωτικά δικαιώματα αυτής της ομάδας μαθητών που είχαν (έστω και μερικώς) κατακτηθεί σε προηγούμενη περίοδο.
Οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας (νομοθετικές ρυθμίσεις και «επιμορφωτικά σεμινάρια») ναρκοθετούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με ειδικές ανάγκες και αποκαλύπτουν την πραγματική στόχευσή του για μείωση του κόστους στην εκπαίδευση. Με όχημα τη συγκεκριμένη επιμόρφωση προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο σχολικό έτος: δραστική μείωση πρόσληψης αναπληρωτών διαμέσου της εφαρμογής των τροπολογιών για τα τμήματα ένταξης και τη διάθεση εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ δίχως κριτήρια.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν στα εφαρμοζόμενα μέτρα και να αντιπαλέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί οδηγίες ΕΕ-ΔΝΤ και ΟΟΣΑ εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Το ΔΣ προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (8-11) για την Πέμπτη 30/3 και την Παρασκευή 31/3 και καλεί τους συναδέλφους να υπερασπίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με ειδικές ανάγκες και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να μη συμμετέχουν στην επιμόρφωση-παρωδία.
Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει συμπληρωματική διευκολυντική στάση εργασίας σε αυτή του Συλλόγου ώστε να μπλοκαριστούν τα σεμινάρια όπως έχει γίνει μέχρι τώρα σε άλλες περιοχές της χώρας.
Αγωνιζόμαστε για κάλυψη των κενών σε ειδική και γενική αγωγή με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη και σταθερά εργασιακά δικαιώματα.
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου  στις 8:00 π.μ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           

                    

                    


        ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΕΝΑ                                                                                  ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.