Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ


της αιρετού του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Ηλιοπούλου Σταυρούλας
Εκπροσώπου των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.



Ως αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλω τον Δ/ντή Εκπ/σης ΠΕ Δυτ.Αττικής και πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ γιατί με δική του απόφαση στη συνεδρίαση της 10ης-9-14 όσον αφορά στις τοποθετήσεις αναπληρωτών ΠΕ70 κρατικού προϋπολογισμού δεν αναρτήθηκαν όλα τα κενά (114) της περιοχής ευθύνης του ΠΥΣΠΕ αλλά μόνο 60 όσοι ακριβώς οι συνάδελφοι που κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία. Ενώ υπήρχαν σχολεία με κενά και συνάδελφοι που θα μπορούσαν να πάνε σ' αυτά "με γνώμονα την εύρυθμη και δίκαιη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επέλεξε αυτές που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα κενά και ήταν σε δυσμενέστερη γεωγραφική θέση", κατά την άποψή του. 
 
Υπαινίχθηκε μάλιστα ότι είναι παραχώρηση το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις περνάνε από ΠΥΣΠΕ! Του θυμίζουμε ότι είναι πάγιο αίτημα οι διαδικασίες να γίνονται με διαφάνεια και ότι τα σωματεία μας δε ζητάνε χάρες αλλά διεκδικούν το αυτονόητο: οι διευθυντές εκπαίδευσης να μην εφαρμόζουν τους νόμους κατά το δοκούν προσπαθώντας να καλύψουν τις παραλείψεις και την αδιαφορία του υπουργείου που αφήνει τα σχολειά χωρίς εκπαιδευτικούς. Το ότι “θα μπορούσε να είχε παρακαμφθεί η διαδικασία όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος”, όπως ανέφερε ο διευθυντής εκπαίδευσης δε σημαίνει πως μπορούν να καταπατούνται τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων όσον αφορά τη γνωστοποίηση όλων των κενών θέσεων. Και βέβαια η θέση πως “οι περισσότεροι πήγαν στις πρώτες προτιμήσεις τους “ είναι στρεβλή , αφού οι συνάδελφοι δεν είχαν σαφή εικόνα. Αν γνώριζαν όλα τα κενά θα δήλωναν διαφορετικά. Π.χ. υπάρχει σχολείο στην περιοχή που λείπουν 11 δ/λοι και ειδικότητες και στα οποίο δόθηκαν μόνο 4 κενά!

Καταγγέλλω και την πολιτική του Υπουργείου που ενώ ήταν γνωστό στο ΥΠΑΙΘ από τα μέσα Ιούλη και μετά τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πως τα κενά ήταν περισσότερα των 100 κι ότι με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα μεγάλωναν, επέλεξε να στείλει τις μισές πιστώσεις σε αναπληρωτές ΠΕ70, ΠΕ60 όπως και ειδικοτήτων.

Κανένα άλλο μέλος του ΠΥΣΠΕ, είτε τα διορισμένα μέλη (ο ένας διατελών μέλος ΔΣ Συλλόγου) είτε ο άλλος αιρετός εκπρόσωπος των συναδέλφων δεν αντέδρασε στην πρακτική αυτή όντας ενημερωμένοι από τα ΔΣ των Συλλόγων ΠΕ Δυτ.Αττικής και Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, αλλά συντάχθηκαν δια της απουσίας τοποθέτησής τους με τη θέση του Δ/ντή Εκπ/σης.

Θεωρώ κι είναι θέση των παρατάξεων που εκπροσωπώ πως οι αιρετοί, δηλαδή τα εκλεγμένα μέλη από το σώμα όλων των συναδέλφων της περιοχής συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ για να ελέγχουν, ώστε να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων κι όχι να διαχειρίζονται την εξουσία δρώντας ως ανδρείκελα της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου, ευθυγραμμισμένα με τις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και υλοποιούνται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τους εκπροσώπους της (Δ/ντές Εκπ/σης Π.Ε.) .

Δηλώνω ότι θα στηρίξω τις αποφάσεις των Συλλόγων Δυτ. Αττικής κι Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής που εναντιώνονται σε τέτοιες πρακτικές και πολιτικές που τη φετινή χρονιά τείνουν να γίνουν κοινός παρονομαστής σε όλα τα ΠΥΣΠΕ ώστε να μη γίνει καθεστώς η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων .




Η αιρετός ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6946-658871
E
mail: crusify2002@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.