Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

14ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΠΕ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 14
των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
Ηλιοπούλου Σταυρούλας (τακτικού μέλους) και Δομούζη Σταυρούλας (αναπληρωματικού μέλους)
Εκπροσώπων των σχημάτων: Πλεύση στην εκπαίδευση -Αυτόνομη παρέμβαση-Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση εκπαιδευτικών.

Πραγματοποιήθηκε στις 29-08- 2014 η δέκατη έκτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Τοποθέτησε κατά πλειοψηφία λαμβάνοντας υπόψη και τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σε λειτουργικά κενά εκπ/κούς ειδικοτήτων που βρίσκονται στη διάθεση με βάση τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησής τους :

ΠΕ05 : 12 ,
ΠΕ11 : 12,
ΠΕ16 : 1,
ΠΕ19-20: 15

Δεν το ψήφισα, γιατί πιστεύω πως πρέπει να γίνει σύσταση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ώστε να πάψει να υφίσταται η ομηρία χιλιάδων συναδέλφων που έχουν μεταταχθεί από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια και παραμένουν στα σχολεία με προσωρινή τοποθέτηση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

2) Όρισε κατά πλειοψηφία τις λειτουργικές υπεραριθμίες σε σχολικές μονάδες της Δ/νσης ,που είτε τελούν σε αναστολή είτε η οργανικότητα κάθε σχ. Μονάδας είναι μεγαλύτερη από τη λειτουργικότητά της.

Κατά το προηγούμενο σχολικό έτος εφαρμόστηκε η παράνομη και παράτυπη εγκύκλιος της 9 – 9 – 2013, σύμφωνα με την οποία επιχειρήθηκε να εκδιωχθούν οι δάσκαλοι (ΠΕ70) από τα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία προκειμένου να καλυφθούν κενά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών εντός της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και πλήρωση των θέσεων αυτών από αναπληρωτές ΕΣΠΑ.

Φέτος με την οδηγία που κοινοποιήθηκε στις 1/9/14 στις Δ/νσεις ΠΕ από το ΥΠΑΙΘ γνωστοποιήθηκε η πλήρωση των κλασσικών ολοήμερων με αναπληρωτές ΕΣΠΑ, γιατί το ΥΠΑΙΘ αναμορφώνει το πρόγραμμα του ολοημέρου φέρνοντας στην πρωινή ζώνη τις ώρες μελέτης της μεσημεριανής ζώνης. Έτσι φέρνει την εργασιακή σχέση ΕΣΠΑ και στους δασκάλους της πρωινής ζώνης για να καλύπτουν τις ώρες της μελέτης που εισάγει και ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται και τα περισσεύματα ωρών των μονίμων εκπαιδευτικών.
Οι αδιόριστοι δάσκαλοι με τις μεθοδεύσεις αυτές δε θα μπορούν να δουν διορισμούς ούτε με το σταγονόμετρο μια και οι θέσεις θα καλύπτονται με ΕΣΠΑ, δημιουργούνται πλήθος πλασματικών υπεραριθμιών σε διάφορες σχολικές μονάδες και ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για υποχρεωτικές μετακινήσεις σε ΠΥΣΠΕ που έχουν τεράστια κενά αλλά και εντός ΠΥΣΠΕ!

Στην ουσία, το ΥΠΑΙΘ, προχωρά στην αναστολή των ολοημέρων και στην υποχρεωτική μείωση των ωρών λειτουργίας τους ανάλογα με το ρυθμό των προσλήψεων ειδικοτήτων από το ΕΣΠΑ.

Γνωρίζουμε όλοι πως είναι απολύτως αδύνατο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα μόνο με ειδικότητες, χωρίς υπεύθυνο εκπαιδευτικό.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν το ψήφισα.
3) Γνωμοδότησε θετικά σε αίτηση συναδέλφου για χορήγηση άδειας ιδιωτικού έργου με αμοιβή .

4) Αναγνώρισε προϋπηρεσία συναδέλφου ΠΕ 70.

5) Γνωμοδότησε θετικά επί αιτήσεων δύο συναδέλφων για χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων.



ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 
ΤΗΛ:6946-658871
EMAIL:
crusify2002@yahoo.gr
ΔΟΜΟΥΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΗΛ:6973991266
EMAIL:domouzi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.