Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 59ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                              Ελευσίνα 28/5/2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                     Αρ.Πρ. : 311
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                         ΠΡΟΣ:
19200 Ελευσίνα                                                ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα


Στις 20/5/13 ο σχολικός σύμβουλος Γ. Παπαγεωργίου ζήτησε να συντάξουν οι σύλλογοι διδασκόντων της περιφέρειάς του «έκθεση αποτίμησης» του βαθμού επίτευξης των στόχων και της αποτελεσματικότητας των προγραμματισμένων ενεργειών τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Με το έγγραφο αυτό καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να καταθέσουν την έκθεση σε 2 αντίγραφα (το ένα για το Διευθυντή Διεύθυνσης) μέχρι τις 21/6/13.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται αυτού του τύπου η έκθεση από τους συλλόγους διδασκόντων. Συγκεκριμένα, πέρυσι στις 5/6/2012 ο κ. Παπαγεωργίου απέστειλε πανομοιότυπο έγγραφο στα σχολεία της Περιφέρειάς του. Η στάση μας στο ίδιο έγγραφο, που στάλθηκε εκ νέου από τον Σχολικό Σύμβουλο, είναι αταλάντευτη και πηγάζει από τις συλλογικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. : δηλώνουμε ενάντια στην αξιολόγηση και θα αγωνιστούμε με κάθε μορφή πάλης ενάντια σε όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν τη συλλογική μας απόφαση. Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους πως παρά τους ισχυρισμούς του Σχολικού Συμβούλου, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις μέχρι τώρα τυπικές εκθέσεις αυτού του τύπου και σε αυτό το έγγραφο που αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φόρμες αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως είναι πλέον σαφές πως κάθε μορφή αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησης θα συνδέεται τόσο με το μισθό, το βαθμό και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα όσο και με χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Μετά από μια σχολική χρονιά με τρομακτικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με δηλωμένη την πρόθεση της συγκυβέρνησης για νέα λουκέτα σε σχολικές μονάδες, κατάργηση οργανικών θέσεων και απολύσεις εκπαιδευτικών, μετά από τους μισθούς πείνας, μετά την επιστράτευση των συναδέλφων της Β’ βάθμιας ξέρουμε πια από πρώτο χέρι πως οι προθέσεις τους δεν είναι αγνές και στόχος τους δεν είναι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά η δικαιολόγηση των απολύσεων που έρχονται!

Το Δ.Σ. καλεί τα σχολεία να μην παραδώσουν τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης –αυτοαξιολόγησης που ζητά ο οποιοσδήποτε σχολικός σύμβουλος. Να μη βάλουν την υπογραφή τους στην απόλυσή τους! Οι 18 άξονες που θέτει το έγγραφο του συγκεκριμένου συμβούλου, μικρή σχέση έχουν με την πραγματική ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας αλλά και με τις πραγματικές ανάγκες και τους στόχους των σχολείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.