Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

21 ΜΑΡΤΗ: ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                 Ελευσίνα 13/2/2013
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                       Αρ.Πρ. : 256
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας
Εθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή                          ΠΡΟΣ:
19200 Ελευσίνα                                                 ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πληρ. :Ιακώβου Νένα
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια με ανοιχτά άκαρδες, αντιδραστικές και ρατσιστικές «αιτιολογήσεις»,  ενώ με άλλη απόφαση του έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, δείχνει πόσο πολύ ευθυγραμμίστηκε με την πολιτική ατζέντα των κυβερνήσεων της λιτότητας και του ρατσισμού για χάρη των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου.
Βάζουν στο  στόχαστρο τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν, σπούδασαν και μεγάλωσαν σε αυτή τη χώρα, δε γνώρισαν άλλη πατρίδα και στα δεκαοχτώ τους θα μετατρέπονται σε «παράνομους» μετανάστες προς απέλαση! Ούτε η γέννηση στη χώρα, ούτε η φοίτηση στα σχολεία για μια εξαετία τους αρκεί, ενώ αντίθετα πιέζουν να παρθούν πίσω οι εγκρίσεις για χιλιάδες παιδιά που πήραν ήδη ιθαγένεια.
Καμιά απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να επιβάλει νομοθετικές αλλαγές με βάση ρατσιστικά ιδεολογήματα και αντιδραστικές προκαταλήψεις καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων για όλους με μαζικούς μαχητικούς αγώνες. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία και ένα σχολείο που σέβεται όλους χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος του δέρματος,  θρησκείας, που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.

Προτείνουμε και καλούμε τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων να προχωρήσουν σε δραστηριότητες – προγράμματα και εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία στις 21 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα, του ΟΗΕ,  κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.
Επισυνάπτουμε ενδεικτικό υλικό το οποίο θα φανεί χρήσιμο για τις εκπ/κές δραστηριότητες. Παρακαλούμε όσους/ ες συναδέλφους /ισσες, διαθέτουν επιπρόσθετο εκπ/κό υλικό να μας ενημερώσουν έγκαιρα ώστε να σταλεί σ’ όλα τα σχολεία. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΝΕΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ                   ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.