Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση μέλους του Συλλόγου

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ» ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε.ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Ελευσίνα,21/02/2024

Αρ. Πρωτ.: …9…..

ΕΔΡΑ:

Ταχ. Δ/νση: Πληρ. :

Τηλέφωνο: Blog:

Mail:

10ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας

Ρήγα Φεραίου &Φουτρή

ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

6909-099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

syllogikadytatt@gmail.com

 

 

 

ΠΡΟΣ:ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥ

 

ΚΟΙΝ:Δ.Ο.Ε.




 

 

 

ΘΕΜΑ :  «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΕΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ» ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

 

Την Παρασκευή 16/2/2024 το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής «Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ» πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα των κενών στα σχολεία της περιοχής.

Από την πλευρά του Συλλόγου ζητήθηκε να γίνει ενημέρωση για το σύνολο των κενών σε εκπαιδευτικούς  που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής και τι μέτρα πρόκειται να λάβει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής έτσι ώστε αυτά να καλυφθούν άμεσα.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε το ΔΣ ότι υπάρχουν τουλάχιστον 14 κενά σε εκπαιδευτικούς πρωινών τμημάτων και πολλά προβλήματα στην παράλληλη στήριξη. Σε ό, τι αφορά την επικοινωνία τους με το Υπουργείο Παιδείας, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις λόγω «έλλειψης εκπαιδευτικών στους πίνακες».

Το ΔΣ του Συλλόγου τόνισε ότι οι ελλείψεις στα σχολεία τέσσερις μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς είναι τεράστιες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Τώρα είναι ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κάλυψη όλων των κενών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προσλήψεις εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη, ώστε να καλυφθούν όλες οι ώρες υποστήριξης για κάθε μαθητή.  Επίσης, τόνισε ότι θα  προχωρήσει σε συντονισμένη δράση με τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής τις επόμενες ημέρες.

        




 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.